Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
Αρχική HOT NEWS

Οι διεθνείς εξελίξεις οδηγός για τις αποφάσεις Μητσοτάκη

TechTeam από TechTeam
05/11/2024 22:13
σε HOT NEWS, ΕΙΠΑΝ
A A
53
SHARES
113
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η αστάθεια στο διεθνές περιβάλλον αποτελεί στοιχείο έντονου προβληματισμού για την Ελλάδα, καθώς η κυβέρνηση θέλει να διαφυλάξει τα κεκτημένα στην οικονομία, στην εξωτερική πολιτική και στις διεθνείς σχέσεις της χώρας.

Η έκβαση των αμερικανικών εκλογών αποτελεί τη νέα αφετηρία για τη διαμόρφωση της στρατηγικής και της τακτικής που θα ακολουθήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η εκλογή της Κάμαλα Χάρις μπορεί να αποτελεί προτιμητέα επιλογή για την κυβέρνηση, ωστόσο, δεν θα έρθει και η… συντέλεια του κόσμου, αν εκλεγεί ο Τραμπ.

Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης

Δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη η επίσκεψη-αστραπή του πρώην υπουργού Εξωτερικών του Τραμπ, Μάικ Πομπέο, στην Αθήνα. Όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών και λίγο πριν αποχωρήσει ο Τραμπ, ο Πομπέο είχε επισκεφθεί τον Μητσοτάκη και τα είχαν πει στην πατρική οικία στα Χανιά.

Σε περίπτωση εκλογής του Τραμπ, μπορεί να αναλάβει το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης των ΗΠΑ και όπως καταλαβαίνουμε όλοι, μια τέτοια επίσκεψη στη χώρα μας μόνο τυχαία δεν είναι λίγα 24ωρα πριν τις αμερικανικές εκλογές. Φυσικά, ελπίζουμε ότι είναι για καλό. Ο Πομπέο είναι ο άνθρωπος που ξέρει να κρατάει τα… γκέμια του Τραμπ και έχει καταθέσει ολοκληρωμένο σχέδιο σχετικά με τις αποφάσεις της επόμενης μέρας, εάν ο τελευταίος κερδίσει τις εκλογές.

Οι σχέσεις της Ελλάδας με τις ΗΠΑ βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο, λόγω και του εξαιρετικού ρόλου που διαδραμάτισε ο ελληνικής καταγωγής πρέσβης των ΗΠΑ, Τζορτζ Τσούνης. Άρα, η επίσκεψη Πομπέο και η κρυφή συνάντηση του με τον Μητσοτάκη, την οποία αποκάλυψε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στις ΗΠΑ, Μιχάλης Ιγνατίου, λέει πάρα πολλά. Τόσο για την επόμενη μέρα, αν εκλεγεί ο Τραμπ, όσο και για τις σχέσεις της Ελλάδας με τις ΗΠΑ, αν και κατά τη διάρκεια της προηγούμενης θητείας του, ο… Ντόναλντ δεν είχε εκφράσει και τις καλύτερες σκέψεις για την Ελλάδα. Ίσως γιατί μέχρι το καλοκαίρι του 2019 είχαμε τον… Τσίπρα και μας είχαν πάρει… χαμπάρι οι πάντες! Συν τοις άλλοις, ο Τραμπ… έπαιξε περισσότερη “μπάλα” με τον Ερντογάν, ενώ οι γαμπροί τους έκαναν γερές… μπίζνες!

Όπως και να ΄χει, από το νέο έτος θα ξέρουμε προς ποια κατεύθυνση θα “τρέξουν” οι εξελίξεις που αφορούν άμεσα τη χώρα μας. Σε μερικά εικοσιτετράωρα θα ξέρουμε αν θα βγει η Χάρις ή ο Τραμπ, θα δούμε πότε και πώς θα εκδηλώσουν την επίθεση τους οι Ιρανοί κατά του Ισραήλ, ποια θα είναι η απάντηση του Νετανιάχου και φυσικά θα δούμε τι μέλλει γενέσθαι με την ανοικτή “πληγή” της Ουκρανίας.

Η Ελλάδα επί Μητσοτάκη έχει κερδίσει πάρα πολλούς πόντους και παίζει… μπάλα, επιπέδου… Τσάμπιονς Λιγκ! Ο ισχυρός ρόλος που διαδραματίζει ο Μητσοτάκης στα ευρωπαϊκά δρώμενα, η ενίσχυση της άμυνας της χώρας, οι εξαιρετικές σχέσεις με τους εταίρους μας, η θέση-“κλειδί” στο νέο ενεργειακό παίγνιο και πολλά ακόμη, καθιστούν τον Μητσοτάκη αδιαμφισβήτητο κυρίαρχο του εγχώριου πολιτικού παιχνιδιού. Αποτελεί έναν από τους μεγάλους “παίκτες” στην πολιτική σκακιέρα με ανεβασμένες τις “μετοχές” του στο “πολιτικό χρηματιστήριο”, κάτι που λειτουργεί υποστηρικτικά και ενισχυτικά για την Ελλάδα. Αποτελεί τον εγγυητή της πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας σε μια χώρα που πριν από μερικά χρόνια όλοι μιλούσαν με τα χειρότερα λόγια, αλλά τώρα την υμνούν ως success story.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν κεκτημένα, ωστόσο, ο αντίκτυπος μιας μεγάλης διεθνούς αναταραχής, δεν θα αποτελέσει καλό σημάδι για την ευρωπαϊκή οικονομία, ενώ θα ανακόψει την πορεία ανάκαμψης της χώρας μας. Αυτός είναι και ο μεγάλος πονοκέφαλος του Έλληνα πρωθυπουργού, ο οποίος, τρέμει στην ιδέα των ανατροπών στην οικονομία, ως αποτέλεσμα αρνητικών γεωπολιτικών ανατροπών.

Μια δυσάρεστη αλλαγή των διεθνών συσχετισμών εν μέσω δύο σοβαρότατων πολέμων, ο κίνδυνος ανατροπών στην οικονομία με φόντο την ακρίβεια, αλλά και ο φόβος για αναζωπύρωση της έντασης με την Τουρκία, λόγω… ξεθαρρέματος του Ερντογάν, μπορούν να μας βάλουν σε περιπέτειες. Σε κάθε περίπτωση, είτε με τον έναν, είτε με τον άλλον τρόπο, ο Μητσοτάκης μπορεί να χρειαστεί να λάβει σημαντικές πολιτικές αποφάσεις μέσα στην επόμενη διετία, λαμβάνοντας υπόψιν τους συσχετισμούς στο εσωτερικό πολιτικό παίγνιο.

Σε περιόδους κρίσεων, η σχετική πλειοψηφία των πολιτών εμπιστεύεται αυτόν που κυβερνά. Η κρισιμότητα των περιστάσεων σε διεθνές επίπεδο θα διαδραματίσει πρωτεύοντα ρόλο στη διαμόρφωση των πολιτικών εξελίξεων το 2025 και μετά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα υπάρχουν περιθώρια για ακυβερνησία, αλλά ούτε και για “παιχνίδια” από την πλευρά της εγχώριας αντιπολίτευσης. Ίσως εισερχόμαστε σε έναν πολύ επικίνδυνο διεθνή γεωπολιτικό και οικονομικό κύκλο και θα πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί. Ιδίως, το ΠΑΣΟΚ από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, μιας και αυτό αποτελεί τον μοναδικό δυνητικό κυβερνητικό εταίρο της Νέας Δημοκρατίας. Γκρίνιες, αρνήσεις, μαγκιές και… φιοριτούρες είναι πολύ πιθανό να μην έχουν θέση σε ένα περιβάλλον, το οποίο είναι ναρκοθετημένο και απαιτεί τη λήψη αποφάσεων με καθαρό και κυρίως… ανοικτό μυαλό!

 

 

Ετικέτες: ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
Προηγούμενο Άρθρο

Δυνατός σεισμός πριν λίγο στο Αγιον Ορος- Ανησυχία σεισμολόγων για τους απανωτούς σεισμούς

Επόμενο Άρθρο

Γιορτή σήμερα 6 Νοεμβρίου, εορτολόγιο: Άγιος Παύλος Α’ ο Ομολογητής και Ιερομάρτυρας Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινούπολης

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Είμαι έτοιμη να ενισχύσω τους δεσμούς ΗΠΑ-Ελλάδας – Τι είπαν Μητσοτάκης, Γεωργιάδης, Ιερώνυμος στο Breibart για τη νέα πρέσβη

17/04/2025 | 06:23
Featured

Γεωργιάδης για Τέμπη: Καταρρέουν με πάταγο οι ασυναρτησίες και η σκευωρία της συγκάλυψης – Δριμεία επίθεση στη Ζωή

08/04/2025 | 10:13
Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2024. Στην ατζέντα της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου περιλαμβάνονταν δύο νομοσχέδια του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Το ένα αφορά τη διαχείριση και τον έλεγχο του αιγιαλού και των παραλιών, ενώ το δεύτερο την ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο της κοινοτικής οδηγίας, η οποία καθιερώνει ελάχιστο φορολογικό συντελεστή 15% στα κέρδη των πολυεθνικών εταιρειών. Επίσης συζητήθηκε  η πρόταση δημιουργίας της "Νέος ΟΣΕ ΑΕ" από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Featured

Στη ΔΕΘ οι ανακοινώσεις για αυξήσεις σε όλους τους ένστολους – Δυσφορία στο Μαξίμου για τις δηλώσεις «γαλάζιων» στελεχών

30/03/2025 | 18:40
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Γεωργιάδης: Δεν υπήρξε θέμα δυσλειτουργίας στην πτέρυγα που δολοφονήθηκε η 44χρονη στο Δαφνί

21/02/2025 | 06:00
Featured

Τα τρία μέτρα που ανακοίνωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης για τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ

22/01/2025 | 18:53
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Γεωργιάδης: Όριο αξίας φαρμάκων και διάκριση ασθενειών στα μέτρα για τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ

22/01/2025 | 17:00
Featured

Γεωργιάδης κατά Λατινοπούλου για τον Σημίτη: «Φρικώδεις οι δηλώσεις της πριν την κηδεία του» – «Πότε να μιλήσω, μετά τα 40;» του απάντησε

07/01/2025 | 14:00
Featured

Πώς θα κλείνονται τα ηλεκτρονικά ραντεβού με τους συμβεβλημένους γιατρούς

04/01/2025 | 15:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Γιορτή σήμερα 6 Νοεμβρίου, εορτολόγιο: Άγιος Παύλος Α' ο Ομολογητής και Ιερομάρτυρας Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινούπολης


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Έρχονται βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και πτώση θερμοκρασίας

    358 shares
    Share 143 Tweet 90
  • Τελική πρόταση Τραμπ για Ουκρανία: «Αναγνωρίστε την Κριμαία, παγώστε τη γραμμή μετώπου» – Χάρτης και παρασκηνιακές πιέσεις

    338 shares
    Share 135 Tweet 85
  • Μπαράζ σεισμών στην Τουρκία – Μετά τα 6,2 και 5 Ρίχτερ

    311 shares
    Share 124 Tweet 78
  • Αττική Οδός: Νεκρός ο 21χρονος μοτοσικλετιστής στο τροχαίο με το αυτοκίνητο – Η μηχανή του πήρε φωτιά

    295 shares
    Share 118 Tweet 74
  • ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ: «Δεν είναι για όλους – αλλά όσοι είναι μέσα θα πάρουν έως 18.000€»: Τα αναδρομικά 2025 με λίστα και οδηγό επιβίωσης

    214 shares
    Share 86 Tweet 54
  • Πόρτες ανοιχτές στο Δημόσιο: Οι 20.000+ θέσεις ΑΣΕΠ που τρέχουν ή έρχονται – Ο πλήρης οδηγός για αιτήσεις

    170 shares
    Share 68 Tweet 43
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ – Έρχονται ενισχύσεις και αποζημιώσεις: Όλες οι πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ – ΕΛΓΑ μέχρι Ιούνιο και οι ευκαιρίες στη Μεταποίηση με έως 75%

    143 shares
    Share 57 Tweet 36
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch