ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ!!!ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ ΑΓΙΟ ΦΑΝΟΥΡΙΟ– ΣΥΝΤΑΓΗ, ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΤΑΜΑΤΑ! ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ!!!! – Συνταγές για σίγουρη επιτυχία!
Ο ολιγαρκής Άγιος Φανούριος σκορπά τη γενναιοδωρία του και ικανοποιείται με μια φανουρόπιτα, από μόνο 7 ή 9 υλικά. Λάδι, ζάχαρη, κρασί, πορτοκάλι, σόδα, κανελογαρίφαλα, αλεύρι, με τα 7 λιτά υλικά της φανουρόπιτας, ο Άγιος Φανούριος «φανερώνει» την ευχή. Προσθέτοντας σταφίδες και ξηρούς καρπούς, τα υλικά γίνονται 9, κι ο Άγιος Φανούριος μπορεί να κάνει θαύματα. Ο Άγιος Φανούριος, κάνει «μαγικά» με τη φανουρόπιτα, από αυτά που επιτρέπουν ακόμη και οι μοναχοί του Άγιου Όρους. Ό Άγιος Φανούριος, με την ευχή και τη φανουρόπιτα της γιαγιάς, παντρεύει, τα ορθόδοξα μυστήρια με τις λαϊκές μας παραδόσεις. Εφτά μυστήρια της εκκλησίας, εφτά μέρες της δημιουργίας, εννιά τάγματα αγγέλων. Μπορούμε να προσθέσουμε μπαχαρικά και ξηρούς καρπούς, αλλά τα καλούδια για μια φανουρόπιτα της γιαγιάς έχουν πάντα μονό αριθμό. Και, ας μην ξεχνάμε, η φανουρόπιτα ως «εθιμικός άρτος», που φτιάχνεται και στις μονές του Άγιου Όρους, είναι πάντα νηστήσιμη. Η φανουρόπιτα σε κάθε παραλλαγή της, είναι γεμάτη αρώματα, αλλά ποτέ δεν περιέχει αυγά και ζωικά λίπη. Αλλιώς δεν πιάνει το τάμα, η ευχή της φανουρόπιτας μένει ανεκπλήρωτη. Αυτά τα λένε οι παραδόσεις για τον Άγιο Φανούριο.
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ!!!-Για τον Άγιο Φανούριο και τη φανουρόπιτα ο λαός μας λέει πολλά
Σήμερα, ο Άγιος Φανούριος συνδέεται κυρίως με την φανουρόπιτα και την προσδοκία που φέρνει η ευχή της.
ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ ΑΓΙΟ ΦΑΝΟΥΡΙΟ- ΣΥΝΤΑΓΗ, ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΤΑΜΑΤΑ! ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ!!!! – Εύκολη συνταγή!
Διαβάστε παρακάτω την απόλυτη συνταγή με 9 υλικά για μοναστηριακή φανουρόπιτα, καθώς και την ευχή που θα τη συνοδεύσει.
ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ
- 1 κούπα σπορέλαιο
- 3 κούπες αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα φυσικό χυμό πορτοκάλι
- 1 κουταλάκι γλυκού σόδα
- 1/2 κούπα καρύδι κομμένο μέτριο
- 1/2 κούπα σταφίδα ξανθή
- 1/2 κουταλάκι γλυκού γαρίφαλο
- 1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύουμε τη σόδα μέσα στον χυμό πορτοκάλι. Αν έχουμε ήδη τη σταφίδα στο ψυγείο τότε πρέπει να τη βάλουμε4 ώρες σε νερό για να φουσκώσει. Αν είναι φρέσκια τη χρησιμοποιούμε απευθείας. Χτυπάμε το λάδι μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει όσο περισσότερο γίνεται η ζάχαρη. Σε αυτό το μείγμα ρίχνουμε το πορτοκάλι που έχουμε διαλύσει τη σόδα. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 3-4 λεπτά. (Σε αυτότο στάδιο χρησιμοποιούμε μίξερ)
Σε ένα μπολ έχουμε βάλει το αλεύρι μαζί με το γαρίφαλο, την κανέλα, το καρύδι και τη σταφίδα (την οποία έχουμε στεγνώσει ταμποναριστά για να μην σβολιάσει το αλεύρι όταν τη ρίξουμε).
Έχουμε λαδώσει ελάχιστα το ταψί (28 νούμερο), γιατί ήδη το μείγμα μας έχει όσο λάδι χρειάζεται για να μην κολλήσει και απλώνουμε το μείγμα.
Αφήνουμε τη φανουρόπιτα να κρυώσει και μετά την κόβουμε.