Πάτρα: Γεννητούρια στην μέση του δρόμου για νεαρή μητέρα

πάτρα-γεννητούρια-στην-μέση-του-δρόμο

Γεννητούρια στην μέση του δρόμου για νεαρή μητέρα

Γεννητούρια στην μέση του δρόμου είχαμε το απόγευμα της περασμένης Κυριακής στην πόλη της Πάτρας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Συγκεκριμένα, μια νεαρή μητέρα γέννησε ένα υγιέστατο και ολίγον τι… βιαστικό μωράκι στη συμβολή των οδών Κανακάρη και Παντανάσσης, λίγη ώρα μετά τις 6 το απόγευμα.

Το μωράκι γεννήθηκε ξαφνικά προτού προλάβει η μητέρα του να μεταβεί στο νοσοκομείο, ενώ τον ομφάλιο λώρο έκοψαν οι διασώστες του ΕΚΑΒ, οι οποίοι κλήθηκαν για επείγον περιστατικό στο σημείο, για να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στην νεαρή επίτοκο.

Όπως αναφέρει η «Γνώμη Πατρών», ο τοκετός έλαβε χώρα επί του οδοστρώματος, καθώς έσπασαν τα νερά και η κοπέλα πονούσε. Κάτοικος της περιοχής την είδε και ενημέρωσε το ΕΚΑΒ ενώ προσέτρεξε να της προσφέρει βοήθεια. Το ασθενοφόρο έφθασε άμεσα, όμως το μωράκι είχε γεννηθεί.

Οι διασώστες ακολούθησαν το πρωτόκολλο τόσο για το μωρό όσο και για την επίτοκο, οι οποίοι χαίρουν άκρας υγείας. Εκλήθη άμεσα και η Κινητή Μονάδα επανδρωμένη με γιατρό. Το ένα ασθενοφόρο παρέλαβε το μωρό, το άλλο τη μητέρα, προκειμένου να διακομισθούν στο νοσοκομείο και να λάβουν ιατρικής φροντίδας.

Ωστόσο, αξιοσημείωτη ήταν και η βοήθεια που προσέφεραν οι παρευρισκόμενοι πολίτες, οι οποίοι – όπως μας είπαν οι διασώστες του ΕΚΑΒ- μέχρις ότου να φθάσει το ασθενοφόρο, είχαν μεριμνήσει προσφέροντας μια κουβέρτα για να τυλιχθεί το μωρό καθώς ο κίνδυνος υποθερμίας ήταν άμεσος.

Ευτυχώς, όλα πήγαν κατ’ ευχήν, με τη μητέρα και το νεογέννητο αγοράκι να χαίρουν άκρας υγείας.Δείτε επίσης.