Σύμφωνα με πληροφορίες ο γνωστός συγγραφέας είναι αιμοδυναμικά σταθερός. Πλέον μπαίνει στο δεύτερο εικοσιτετράωρο μετά την δύσκολη επέμβαση και οι γιατροί εκφράζουν την συγκρατημένη αισιοδοξία τους για την έκβαση της υγείας του.

Αναμένεται νέο ιατρικό ανακοινωθέν για την υγεία Τατσόπουλου
Σε λίγη ώρα αναμένεται και το νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν για τον Τατσόπουλο ο οποίος δίνει τη μεγαλύτερη και την κρισιμότερη μάχη της ζωής του. Μετά την ξαφνική του κατάρρευση on air στο στούντιο του Alpha μεταφέρθηκε στι Ιπποκράτειο, όπου έκανε πολύωρο (διάρκειας πέντε ωρών) και λεπτό χειρουργείο.

Η on air κατάρρευση Τατσόπουλου
Ολα ξεκίνησαν χθες το πρωί, όταν ο συγγραφέας και πρώην βουλευτής, ενώ βρισκόταν στον αέρα της τηλεοπτικής εκπομπής του Τάκη Χατζή και της Λήδας Μπόλα στον Alpha, ένιωσε ξαφνικά έναν οξύ πόνο στο στήθος. Οπως φάνηκε και στον αέρα της τηλεοπτικής εκπομπής, ο Πέτρος Τατσόπουλος έχασε το χρώμα του και με δυσκολία ακούστηκε σε κάποια στιγμή να ψελλίζει ότι θέλει να αποχωρήσει γιατί ένιωσε έναν δυνατό πόνο στο στήθος. Αμέσως του προσφέρθηκε νερό, ενώ η εκπομπή διέκοψε για διαφημίσεις.

Το συγκλονιστικό βίντεο -Τατσόπουλος: «Νιώθω οξύ πόνο στο στήθος»
Το βίντεο που δείχνει τη στιγμή που ο Πέτρος Τατσόπουλος αρχίζει να μη νιώθει καλά προκαλεί σοκ:

Ο γιατρός Γιάννης Λύρας περιγράφει πώς έσωσε τον Πέτρο Τατσόπουλο
Οπως έγινε εν συνεχεία γνωστό, στο στούντιο βρισκόταν, για άλλο θέμα, ο πλαστικός χειρουργός Γιάννης Λύρας, ο οποίος έσπευσε να βοηθήσει τον Πέτρο Τατσόπουλο. Οπως ο ίδιος εξήγησε αργότερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο συγγραφέας είχε χάσει τις αισθήσεις του για 10 λεπτά, αλλά του έκανε ανάνηψη. Όπως εξήγησε ο Γιάννης Λύρας, «έτυχε να είμαι μπροστά, έτυχε να προσκληθώ αμέσως και να μου δοθεί ο χώρος για να δράσω, πριν έρθει το ασθενοφόρο. Η διάγνωση της καρδιακής ανεπάρκειας έγινε γρήγορα. Είχε μία καρδιά που δεν έσπρωχνε αίμα». «Ο Πέτρος Τατσόπουλος ήταν πάνω από 10 λεπτά αναίσθητος. Διεκομίσθη σταθερός και έχοντας τις αισθήσεις του στο νοσοκομείο», είπε επίσης ο κ. Λύρας, τονίζοντας πως οι γιατροί πριν γίνουν πλαστικοί είναι εκπαιδευμένοι και στην ανάνηψη και στη σταθεροποίηση των ασθενών στα επείγοντα. Μάλιστα, παρομοίασε αυτό που συνέβη στον Πέτρο Τατσόπουλο «σαν να πέφτει ένα αεροπλάνο ή ένα αυτοκίνητο με 200 χιλιόμετρα πάνω σε έναν τοίχο. Δεν το ξέρει κανένας ότι θα συμβεί. Ούτε ο κύριος Τατσόπουλος το ήξερε. Είναι μια αιφνίδια κατάσταση».

Ευτύχημα θεωρείται ακόμη ότι το ασθενοφόρο που εκλήθη έφθασε αμέσως στον Alpha και ο Πέτρος Τατσόπουλος μεταφέρθηκε χωρίς χρονοτριβή στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

Τι είναι το διαχωριστικό ανεύρυσμα αορτής που έπαθε ο Πέτρος Τατσόπουλος
Εκεί διαπιστώθηκε ότι ο κ. Τατσόπουλος είχε διαχωριστικό ανεύρυσμα αορτής, το οποίο δεν γνώριζε, μια εξαιρετικά επικίνδυνη για τη ζωή κατάσταση. Να σημειωθεί ότι η η πρώτη εκτίμηση από την κλινική εικόνα ήταν ότι ο Πέτρος Τατσόπουλος υπέστη έμφραγμα του μυοκαρδίου, λόγω του έντονου πόνου στην πλάτη. Ωστόσο, σύντομα το προσωπικό του Ιπποκρατείου διαπίστωσε ότι η κατάσταση ήταν πολύ σοβαρότερη, καθώς διέγνωσαν οξύ διαχωριστικό ανεύρυσμα της αορτής. Με απλά λόγια, διαπίστωσαν ένα επιμήκες σκίσιμο των χιτώνων της αορτής, της κεντρικής αρτηρίας με την οποία η καρδιά διοχετεύει το αίμα στο σώμα, το οποίο πρέπει να συνέβη μέσα στις δύο τελευταίες εβδομάδες.

Αμέσως μπήκε στο χειρουργείο όπου τον ανέλαβε ιατρικό τιμ με επικεφαλής τον ιατρό καρδιοχειρουργό κ. Τριανταφύλλου. Στο νοσοκομείο ειδοποιήθηκε και ενημερώθηκε και η σύζυγος του συγγραφέα, καθώς η κατάσταση ήταν εξαιρετικά κρίσιμη.

Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον Πέτρο Τατσόπουλο
Η εγχείρηση -εξαιρετικά λεπτή και δύσκολη- κράτησε πέντε ώρες και ήταν επιτυχής, όπως αναφέρθηκε και στο σχετικό ιατρικό ανακοινωθέν.

Η πρώτη μάχη -το χειρουργείο- για τον Πέτρο Τατσόπουλο κερδήθηκε. Τα δύο πρώτα 24ωρα όμως είναι εξαιρετικά κρίσιμα, καθώς η επέμβαση στην οποία υπεβλήθη είναι εξαιρετικά σοβαρή, με πολλές επιπλοκές, ενώ οι στατιστικές τής αποδίδουν υψηλά ποσοστά θνητότητας.

ΠΗΓΗ iefimerida.gr