ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ!! ΤΑ 2 ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΝΟΗΣΕΤΕ ! 3 ΣΥΝΤΑΓΕΣ !!!! – Συνταγές για σίγουρη επιτυχία!
NEWS: Είναι μία φανουρόπιτα μοναστηριακή, η οποία είναι πολύ απλή και πεντανόστιμη. Οι σταφίδες και τα καρύδια κάνουν τη διαφορά! Αξίζει να τη δοκιμάσετε…
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr
Τι χρειαζόμαστε:
4 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι κανέλλα
1 μπέικιν
1 φλυτζάνι τσαγιού λάδι
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλυτζάνι τσαγιού νερό
3/4 φλυτζάνι τσαγιού πορτοκαλάδα
ελάχιστη σόδα
ξύσμα λεμονιού – πορτοκαλιού
1 φλυτζάνι τσαγιού σταφίδα ξανθή (προαιρετικά)
1 φλυτζάνι τσαγιού καρύδια (προαιρετικά)
Κτυπάμε όλα τα υλικά στο μιξερ για λίγα λεπτά και μετά βάζουμε το αλεύρι με τη σόδα και το μπέικιν και ανακατεύουμε καλά.
Ύστερα βάζουμε το φλυτζάνι με τη ξανθή σταφίδα και το φλυτζάνι με τα καρύδια κομμένα κομμένα χοντρά.
Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί νούμερο 30 και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45΄ λεπτά ή εώς ότου βγει καθαρό το μαχαίρι.
Όταν ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει και κατόπιν πασπαλίζουμε από πάνω με ζάχαρη άχνη.
ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ!! ΤΑ 2 ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΝΟΗΣΕΤΕ ! 3 ΣΥΝΤΑΓΕΣ !!!! – Δεύτερη συνταγή!
Διαβάστε παρακάτω την απόλυτη συνταγή με 9 υλικά για μοναστηριακή φανουρόπιτα, καθώς και την ευχή που θα τη συνοδεύσει.
ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ
- 1 κούπα σπορέλαιο
- 3 κούπες αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα φυσικό χυμό πορτοκάλι
- 1 κουταλάκι γλυκού σόδα
- 1/2 κούπα καρύδι κομμένο μέτριο
- 1/2 κούπα σταφίδα ξανθή
- 1/2 κουταλάκι γλυκού γαρίφαλο
- 1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύουμε τη σόδα μέσα στον χυμό πορτοκάλι. Αν έχουμε ήδη τη σταφίδα στο ψυγείο τότε πρέπει να τη βάλουμε4 ώρες σε νερό για να φουσκώσει. Αν είναι φρέσκια τη χρησιμοποιούμε απευθείας. Χτυπάμε το λάδι μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει όσο περισσότερο γίνεται η ζάχαρη. Σε αυτό το μείγμα ρίχνουμε το πορτοκάλι που έχουμε διαλύσει τη σόδα. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 3-4 λεπτά. (Σε αυτότο στάδιο χρησιμοποιούμε μίξερ)
Σε ένα μπολ έχουμε βάλει το αλεύρι μαζί με το γαρίφαλο, την κανέλα, το καρύδι και τη σταφίδα (την οποία έχουμε στεγνώσει ταμποναριστά για να μην σβολιάσει το αλεύρι όταν τη ρίξουμε).
Έχουμε λαδώσει ελάχιστα το ταψί (28 νούμερο), γιατί ήδη το μείγμα μας έχει όσο λάδι χρειάζεται για να μην κολλήσει και απλώνουμε το μείγμα.
Αφήνουμε τη φανουρόπιτα να κρυώσει και μετά την κόβουμε.
Έρχεται η ώρα για την ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ!! ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΞΠΡΕΣ!!
ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ!! ΤΑ 2 ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΝΟΗΣΕΤΕ ! 3 ΣΥΝΤΑΓΕΣ !!!! – Νόστιμη συνταγή από τη Γωγώ!
Φανουρόπιτα Χωρίς Μίξερ, Χωρίς Αυγά. Απλά η Καλύτερη Φανουρόπιτα που έχετε δοκιμάσει ποτέ!!! Εύκολη και γρήγορη στην παρασκευή της, η Φανουρόπιτα Χωρίς Μίξερ θα σας ικανοποιήσει με τη μοναδική νοστιμιά της. Πρόκειται για μια Φανουρόπιτα Μοναστηριακή με 9 υλικά για τη γιορτή του Αγίου Φανουρίου που γιορτάζει στις 27 Αυγούστου. Δοκιμάστε να φτιάξετε κι εσείς Φανουρόπιτα Χωρίς Μίξερ και σας περιμένω να μου πείτε εντυπώσεις. Δείτε όλο το βίντεο μέχρι τέλους για να μάθετε τα μοναδικά μικρά μυστικά της συνταγής καθώς και μια μικρή έκπληξη!!!
Υλικά
φαρίνα – 500 γρ.
κανέλα – 1 κ. της σούπας
ζάχαρη – 300 γρ.
καλαμποκέλαιο – 350 ml
κονιάκ – 50 ml
βανίλια – 2 καψουλακια
Ξύσμα από πορτοκάλι – 1 πορτοκάλι
σιρόπι – 200 ml (από οποιοδήποτε γλυκό κουταλιού)
νερό ζεστό – 250 ml
Προετοιμασία:
Βάζουμε τα υλικά όλα μαζί σε μια λεκανίτσα και τα ανακατεύουμε πολύ καλάκαι ρίχνουμε σιγά σιγά το ζεστό νεράκι μέχρι να γίνει το μιγμα μας ένας ρευστός χυλός.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι Νο28-30 και ρίχνουμε το μιγμα μας.
Έχουμε ήδη προθερμάνει τον φούρνο μας στους 160 βαθμούς στις αντιστάσεις και την ψήνουμε για
1 ώρα ανάλογα το φούρνο μας. Θέλουμε σιγανό ψήσιμο να ψηθεί πολύ καλά εσωτερικά η πίτα μας λόγω του σιροπιού για να μην μας βγει λασπωμένη.