Υλικά για 2-4 άτομα
1-2 αγγούρια καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες.
1 λεμόνι (θα χρησιμοποιήσουμε το χυμό του)
2 κουταλιές της σούπας λευκό ξίδι
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
50 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
4 φυλλαράκια μέντας ψιλοκομμένα
Διαβάστε εδώ: Παραδοσιακή συνταγή με κατσικάκι και πατάτες
Εκτέλεση
Για το ντρέσινγκ της σαλάτας, βάζετε σε ένα μπολ 2 κουταλιές της σούπας λευκό ξίδι, 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη,1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και το χυμό από μισό λεμόνι.
Ανακατεύετε καλά ώστε να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Πλένετε τα αγγούρια πολύ καλά και τα αφήνετε με τη φλούδα τους.
Αμέσως μετά τα κόβετε σε πολύ λεπτές φέτες.
Τα μεταφέρετε σε μια σαλατιέρα και ρίχνετε από πάνω το ντρέσινγκ, τη θρυμματισμένη φέτα και τα φυλλαράκια μέντας ψιλοκομμένα.
Τα αφήνετε περίπου 10 λεπτά ώστε να απορροφήσουν τη γεύση από το μείγμα και το σερβίρετε.