Μία υπέροχη συνταγή από τον Έκτορα Μποτρίνι.
Υλικά:
4 ποτήρια νερό
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι σιμιγδάλι
4 βανίλιες (κάψουλα)
Ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κ.σ. βούτυρο
2 φύλλα σφολιάτα
Κανέλα και ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
[irp posts=”137048″ name=”Φτιάξτε μπισκότα του καουμπόη”]
Οδηγίες:
Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βάζουμε μέσα το νερό και τη ζάχαρη. Αφήνουμε να κοχλάσει έως ότου λιώσει η ζάχαρη. Κατεβάζουμε λίγο τη θερμοκρασία και προσθέτουμε μέσα τις βανίλιες και το ξύσμα λεμονιού. Στη συνέχεια ρίχνουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις πήξει η κρέμα μας αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει. Σε ένα αντικολλητικό ταψί απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και ρίχνουμε από πάνω την κρέμα. Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο και μαζεύουμε τις άκρες προς τα μέσα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.