Σουφλέ. Απλό, υπέροχο, γευστικότατο. Ένα σουφλέ που θα γοητεύσει όσους το φάνε…
Υλικά:
•1 μεγάλο ψωμί για τόστ χωρίς κόρα (αλλιώς θα την αφαιρέσετε με μαχαίρι)
•1/2 βιτάμ
•1 κιλό περίπου κίτρινα τυριά τριμμένα
•20 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες [ή ζαμπόν της αρεσκείας σας]
•1 λίτρο γάλα
•8 αυγά
Εκτέλεση:
1.Aλείφουμε βούτυρο ένα μεγάλο ορθογώνιο πυρέξ στον πάτο και τα τοιχώματα.
2.Σωτάρετε ελαφρά το μπέϊκον
3.Παίρνουμε 1-1 τις φέτες ψωμί, τις αλείφουμε κι αυτές με λίγο βούτυρο και κάνουμε 1 στρώση στο πυρέξ.
4.Απλώνουμε τα μισά τυριά και από πάνω το μπέικον.
5.Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία δηλ. 1 στρώση ψωμί, τα υπόλοιπα τυριά κ.λ.π.
[irp posts=”130380″ name=”5 tips για να ενεργοποιήσεις τον μεταβολισμό σου”]
6.Όταν τελειώσουμε τις στρώσεις, χτυπάμε τα αβγά, προσθέτουμε και το γάλα και χτυπάμε λίγο ακόμα και τα δύο μαζί.
7.Περιχύνουμε το φαγητό στο πιρέξ και αφήνουμε 15 λ να ενσωματωθεί και να «ποτισθεί» όλο το φαγητό .
8.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 1 ώρα.
Από το briefingnews.gr