Μία πεντανόστιμη συνταγή του Έκτορα Μποτρίνι
Υλικά:
320 γρ. ρύζι arborio
100 γρ. φύτρες από σόγια
4 κ.σ. σάλτσα σόγια kikkoman
1 κ.σ. αλεύρι
15 γρ. πελτέ
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
1 λίτρο περίπου ζωμό λαχανικών
[irp posts=”138444″ name=”Σαρδέλες με λευκό κρασί”]
Οδηγίες:
Σε ένα μπολ λιώνουμε το αλεύρι μαζί με τη σάλτσα σόγιας και λίγο ελαιόλαδο. Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, σοτάρουμε τις φύτρες από σόγια, σβήνουμε με τη σάλτσα που κάναμε και προσθέτουμε και τον πελτέ. Αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά. Ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και ξεκινάμε να το μαγειρεύουμε όπως κάνουμε ένα ριζότο, προσθέτοντας δηλαδή κάθε φορά λίγο από το ζωμό για να βράζει. Μόλις είναι έτοιμο το ρύζι σερβίρουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο από πάνω.