Συνταγή από τον Έκτορα Μποτρίνι
Υλικά για 4 άτομα
350 γρ. τόνο σε νερό
8 φέτες ψωμί
4 κ.σ. μαγιονέζα
6 φουντίτσες μπρόκολο
1 πιπεριά πράσινη κομμένη
3 κ.σ. σέλινο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 αυγά
200 γρ. γάλα πλήρες
150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
Αλάτι
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει ζεματίζουμε το μπρόκολο για περίπου 10 λεπτά.
Σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσει και να στραγγίξει καλά. Κόβουμε τις μισές φέτες ψωμιού σε κυβάκια και τις τοποθετούμε στον πάτο ενός πυρέξ.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά τον τόνο, αφού τον έχουμε σουρώσει καλά, μαζί με το μπρόκολο, το κρεμμύδι, τη μαγιονέζα, την πιπεριά, το σέλινο και το αλάτι.
Απλώνουμε το μείγμα επάνω στα κυβάκια ψωμιού. Τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού τις τρίβουμε στο μπλέντερ και τις απλώνουμε από πάνω.
[irp posts=”133922″ name=”Φτιάξτε σαλάτα με φράουλες και μοτσαρέλα”]
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με το γάλα. Περιχύνουμε πάνω από το τριμμένο ψωμί ώστε να καλύψουμε όλη την επιφάνεια.
Καλύπτουμε το πυρέξ με μεμβράνη και κρατάμε στο ψυγείο για ένα βράδυ.
Βγάζουμε την επόμενη μέρα το ταψί για 45 λεπτά περίπου εκτός ψυγείου και ψήνουμε ύστερα σε προθερμασμένο αέρα στους 170° για 20 λεπτά.
Ύστερα αφαιρούμε τη μεμβράνη και ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα 20 λεπτά.
Τέλος βγάζουμε ξανά, πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι και την πάπρικα και ξαναβάζουμε στο φούρνο για 15 λεπτά ακόμη. Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε λίγο να σταθεί, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.