Μία εκπληκτική συνταγή από τον Έκτορα Μποτρίνι.
Υλικά:
500 γρ. βίδες
250 γρ. μπακαλιάρο ξαρμυρισμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια
200 γρ. τοματίνια κονφί
70 γρ. ελιές καλαμών (βγάζουμε τα κουκούτσια)
1 κρεμμύδι λεπτοκομμένο
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο λεπτοκομμένο
10 φύλλα μέντα
1 κ. γ. πιπέρι κόκκινο
100 γρ. ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
αλάτι
λίγο πιπέρι
[irp posts=”137831″ name=”Φτιάξτε fusilli με λουκάνικο”]
Οδηγίες:
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μαϊντανό και τσιγαρίζουμε. Προσθέτουμε το μπακαλιάρο και σβήνουμε με το κρασί. Ύστερα ρίχνουμε μέσα τα τοματίνια, τις ελιές, το κόκκινο πιπέρι και όσο αλάτι χρειάζεται και αφήνουμε να βράσει για περίπου 10 λεπτά.
Σε μία άλλη κατσαρόλα, με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε κρατώντας λίγο από το νερό που έχουν βράσει και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο από το νερό. Σοτάρουμε να δέσουν όλα μαζί και τελειώνουμε βάζοντας τα φύλλα μέντας.