Συνταγές μαγειρικής
Υλικά για 4 άτομα.
800 γρ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο μπουκίτσες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη τετραγωνάκια
1 πιπεριά κίτρινη κομμένη τετραγωνάκια
1 σκελίδα σκόρδο λεπτοκομμένη
200 γρ. γάλα καρύδας
40 γρ. κορν φλάουρ
4 κ.γ. κάρυ
½ κ.γ. τζίντζερ
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
[irp posts=”119701″ name=”Κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα”]
Όπως αναφέρει το botrini.gr σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε με λίγο ελαιόλαδο το σκόρδο και το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε τις πιπεριές και αφήνουμε να βράσουν 2-3 λεπτά ώστε να μείνουν τραγανές. Αλευρώνουμε με το κορν φλάουρ τις μπουκίτσες κοτόπουλου και τις ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι με τις πιπεριές.
Προσθέτουμε το τζίντζερ, σοτάρουμε και αλατοπιπερώνουμε. Μόλις το κοτόπουλο ροδοκοκκινίσει προσθέτουμε το κάρυ και σβήνουμε όλο το φαγητό με το γάλα καρύδας. Καπακώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει 15-20 λεπτά. Αν δούμε ότι στεγνώνει πολύ προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
Στο τέλος ρίχνουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρουμε αν θέλουμε με ρύζι.