Συνταγές μαγειρικής
Υλικά για 4 άτομα.
120 γρ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
120 γρ. ψωμί
80 ml ελαιόλαδο
30 ml ξύδι από σέρυ
2 σκελίδες σκόρδο λεπτοκομμένες
Αλάτι
Πιπέρι
[irp posts=”120178″ name=”Κοτόπουλο με πιπεριές και γάλα καρύδας”]
Όπως αναφέρει το botrini.gr σε ένα μπολ τρίβουμε το ψωμί και ρίχνουμε λίγο κρύο νερό. Αφήνουμε 5 λεπτά.
Χτυπάμε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα μαζί με το σκόρδο, προσθέτουμε και το ψωμί και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο κορδόνι μέχρι το μείγμα μας να γίνει λείο σαν αλοιφή.
Προσθέτουμε έπειτα το ξύδι από σέρυ και λίγο κρύο νερό ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Αλατοπιπερώνουμε και φυλάμε στο ψυγείο για 3 ώρες να παγώσει. Σερβίρουμε γαρνίροντας με λίγα αμύγδαλα φιλέ από πάνω.