Συνταγή με μανιτάρια και κρεμμύδι
Υλικά για 2-4 άτομα.
300 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια
Χυμός από μισό λεμόνι
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
3 κουταλιές βούτυρο
1 ποτηράκι κονιάκ
Θυμάρι
Αλάτι
Πιπέρι
[irp posts=”87955″ name=”Σαλάτα με κριθαράκι, καρότο και φέτα”]
Λιώνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και ρίχνετε τα μανιτάρια ολόκληρα ή ψιλοκομμένα να μαραθούν.
Στη συνέχεια προσθέτετε το κονιάκ και τα ανάβετε να γίνουν φλαμπέ.
Τα ξαναβάζετε στη φωτιά και προσθέτετε αλατοπίπερο, το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι, το θυμάρι και το χυμό του λεμονιού.
Αφήνετε τρία λεπτά σε χαμηλή φωτιά να εξατμιστούν τα υγρά τους και σερβίρετε.