ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ- Αυτό το μοναδικό προφιτερόλ συνδυάζει τη βελούδινη σοκολάτα του εκλαίρ με την πλούσια γεύση κερασιού και την αέρινη σαντιγί της τούρτας Black Forest. Τραγανά σου γεμισμένα με κρέμα σοκολάτας, σιρόπι κερασιού και επικάλυψη bitter ganache δημιουργούν ένα απολαυστικό γλυκό με γερμανική φινέτσα και γαλλική κομψότητα!
Υλικά:
Για τα σου (choux pastry):
• 120 ml νερό
• 120 ml γάλα
• 100 γρ. βούτυρο
• 1 κ.σ. ζάχαρη
• 1/2 κ.γ. αλάτι
• 140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 4 αυγά
Για την κρέμα σοκολάτας-βύσσινου:
• 250 ml γάλα
• 100 γρ. κουβερτούρα 70%
• 2 κρόκοι αυγών
• 50 γρ. ζάχαρη
• 1 κ.σ. κορν φλάουρ
• 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
• 100 γρ. βύσσινα σε σιρόπι ψιλοκομμένα
• 1 σφηνάκι λικέρ κεράσι (προαιρετικά)
Για την επικάλυψη σοκολάτας:
• 150 γρ. κουβερτούρα
• 100 ml κρέμα γάλακτος 35%
• 1 κ.σ. μέλι
Για το σερβίρισμα:
• Σαντιγί
• Ψιλοκομμένα βύσσινα
• Ξύσμα σοκολάτας
Εκτέλεση:
1. Προετοιμασία των σου:
1. Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε το γάλα, το νερό, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι.
2. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε δυνατά μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη που ξεκολλά από τα τοιχώματα.
3. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
4. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
5. Με κορνέ, σχηματίζουμε μικρά σου σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 200°C για 15 λεπτά. Έπειτα, χαμηλώνουμε στους 180°C και ψήνουμε άλλα 10 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά.
2. Κρέμα σοκολάτας-βύσσινου:
1. Ζεσταίνουμε το γάλα και ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα για να λιώσει.
2. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ.
3. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το ζεστό γάλα στο μείγμα, ανακατεύοντας συνεχώς.
4. Επιστρέφουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και βράζουμε μέχρι να πήξει.
5. Μόλις απομακρυνθεί από τη φωτιά, προσθέτουμε τα βύσσινα και το λικέρ.
6. Κρυώνουμε την κρέμα και τη βάζουμε στο ψυγείο.
3. Επικάλυψη σοκολάτας:
1. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα και το μέλι.
2. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λεία και γυαλιστερή.
4. Συναρμολόγηση του Profiterol “Black Forest Éclair”:
1. Κόβουμε τα σου στη μέση και τα γεμίζουμε με την κρέμα σοκολάτας-βύσσινου.
2. Περιχύνουμε με τη ζεστή επικάλυψη σοκολάτας.
3. Διακοσμούμε με σαντιγί, ψιλοκομμένα βύσσινα και ξύσμα σοκολάτας.
Ένα profiterol με βαθιά σοκολατένια γεύση, φρουτώδη δροσιά από το βύσσινο και αέρινη υφή, που θυμίζει το κλασικό γλυκό Black Forest με μια φρέσκια, εκλεπτυσμένη προσέγγιση!
Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο εάν προσθέσετε ενεργό σύνδεσμο στη πηγή του άρθρου