Για 6 άτομα

Προετοιμασία: 20′

Μαγείρεμα: 5′

Υλικά

12 μέτριες γαρίδες, ξεφλουδισμένες, ωμές

30γρ. φρέσκο τζίντζερ κοπανισμένο στο γουδί

χυμό από 2 λάιμ

3 κουταλάκι σούπας φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο

3 κουταλάκι σούπας ελαιόλαδο

6 φετούλες ψωμιού αλάτι

Εκτέλεση

Ανακατεύετε το κοπανισμένο τζίντζερ, το λάιμ και τον κόλιανδρο μαζί με λίγο αλάτι και αραιώνετε το μίγμα με δύο κουταλιές της σούπας νερό. Μαρινάρετε τις γαριδούλες για 6 ώρες μέσα στο μίγμα.

Φρυγανίζετε τις 6 φέτες ψωμιού σε τοστιέρα ή τηγάνι αντικολλητικό και τις αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν.

Σε τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις μαριναρισμένες γαρίδες. Τις σβήνετε με τη μαρινάδα και αφήνετε να πήξει η σάλτσα.

Βάζετε πάνω σε κάθε φέτα ψωμιού δύο γαρίδες και περιχύνετε με λίγη από τη σάλτσα. Συνοδεύετε το μεζεδάκι σας με παγωμένο τσίπουρο.