Συνταγή με παραδοσιακές δίπλες
Υλικά για 4-6 άτομα.
200 γραμμάρια φρέσκος χυμός πορτοκάλι
1 πορτοκάλι (για το ξύσμα του)
200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
200 γραμμάρια ελαιόλαδο
2 αυγά
200 γραμμάρια γάλα
1 ½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
λίγο επιπλέον ελαιόλαδο για τις δίπλες
Για το σιρόπι και το γαρνίρισμα
500 γραμμάρια νερό
500 γραμμάρια ζάχαρη
μέλι
ξύσμα πορτοκαλιού
[irp posts=”95050″ name=”Σούπα βελουτέ με κάστανα”]
Για να φτιάξετε το σιρόπι με το οποίο θα εμπλουτίσετε τη γεύση του γλυκού, βάζετε σε μια κατσαρόλα 500 γραμμάρια νερό και 500 γραμμάρια ζάχαρη.
Ανοίγετε τη φωτιά και αφήνετε να βράσουν. Σε 2 λεπτά το σιρόπι είναι έτοιμο.
Βάζετε στον κάδο του μίξερ 200 γραμμάρια γάλα, 200 γραμμάρια φρέσκο χυμό πορτοκάλι, 200 γραμμάρια ελαιόλαδο και 200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη.
Χτυπάτε τα υλικά στο μίξερ. Μόλις δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα, σταματάτε το χτύπημα.
Προσθέτετε 2 αυγά, 1.300 γραμμάρια αλεύρι, το ξύσμα πορτοκαλιού και 1 ½ κουταλάκι του γλυκού σόδα.
Αρχίζετε να ζυμώνετε τα υλικά με τα χέρια.
Ζυμώνετε μέχρι να σχηματιστεί μια ελαστική ζύμη. Αφήνετε τη ζύμη στην άκρη για 20 λεπτά.
Στο σημείο αυτό, χρησιμοποιώντας τον πλάστη ανοίγετε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο πάχους 1 εκατοστό.
Κόβετε τη ζύμη με το μαχαίρι σε λωρίδες στο μέγεθος μιας δίπλας. Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι.
Μόλις ζεσταθεί, βάζετε τις δίπλες μέσα και τις τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά.
Ενώ τις τηγανίζετε, χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα, διπλώνετε τις άκρες προς τα μέσα.
Όταν ψηθούν, τις βγάζετε από το τηγάνι και τις τοποθετείτε πάνω σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας με το οποίο μπορείτε και να τις τυλίξετε. Αυτό γίνεται για να στραγγίξουν και να φύγει το πολύ λάδι.
Όταν στραγγίξουν, τις βουτάτε στο σιρόπι και τις τοποθετείτε ξανά σε πιατέλα για να τις σερβίρετε.
Πριν τις σερβίρετε, ρίχνετε από πάνω μέλι και αν θέλετε γαρνίρετε με ξύσμα πορτοκαλιού.