Υλικά για 4-6 άτομα
1 φραντζόλα άσπρο ψωμί, χωρίς κρούστα, κομμένο σε κύβους 2,5 εκ.
112 γραμμάρια τυρί κρέμα, κομμένο σε μικρούς κύβους (περίπου 1 φλιτζάνι)
2 φλιτζάνια φρέσκα ή κατεψυγμένα βατόμουρα
8 αυγά, χτυπημένα
1 1/2 φλιτζάνια γάλα
1/4 φλιτζανιού λιωμένο βούτυρο
1/4 φλιτζάνι σιρόπι φράουλας
[irp posts=”74413″ name=”Πεντανόστιμοι μαραθοκεφτέδες με φέτα”]
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθετείτε την σχάρα στη δεύτερη σκάλα του φούρνου.
Παίρνετε ένα τετράγωνο ταψί και τοποθετείτε τη μισή ποσότητα από το ψωμί στο πάτο του ταψιού κομμένο σε κύβους
Ρίχνετε πάνω στο ψωμί τους κύβους τυρί κρέμα και τα μισά από τα βατόμουρα πάνω στο ψωμί. Καλύψτε την κορυφή με τους υπόλοιπους κύβους ψωμιού και τα βατόμουρα.
Ανακατέψτε τα αυγά, το γάλα, σιρόπι φράουλας και το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ και περιχύνετε πάνω από το μείγμα ψωμιού.
Ψήνετε στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα. Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο αν παρατηρήσετε πως μαυρίζει πολύ στις άκρες κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Αφήστε για 10 λεπτά να κρυώσει. Κόβετε σε τετράγωνα και σερβίρετε.