Εύκολη συνταγή με κάστανα
Υλικά για 2-4 άτομα.
800 γραμμάρια κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
2 κουταλιές βούτυρο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
4 μέτρια ψιλοκομμένα πράσα
1 κουταλιά θυμάρι
10 κουταλιές ζωμό κοτόπουλο
Αλάτι
Πιπέρι
Μπέικον
[irp posts=”94778″ name=”Γέμιση γαλοπούλας από Μπαρμπαρίγου, Σκαρμούτσο, Πετρετζίκη, Μαμαλάκη και Λουκάκο”]
Καθαρίζετε, βράζετε και στη συνέχεια χοντροκόβετε τα κάστανα.
Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα το βούτυρο με το ελαιόλαδο, προσθέτετε τα πράσα και τα μαγειρεύετε να μαραθούν, περίπου 5 λεπτά.
Προσθέτετε τα κάστανα και το θυμάρι και μαγειρεύετε ακόμη 1 λεπτό.
Προσθέτετε το ζωμό και λίγο αλάτι και σιγοβράζετε για 30 λεπτά.
Κατεβάζετε από τη φωτιά, αφήνετε να κρυώσει λίγο και περνάτε τη σούπα από μπλέντερ.
Περνάτε τη σούπα από τρυπητό και την ξαναβάζετε στην κατσαρόλα.
Προσθέτετε αλατοπίπερο και την ξαναζεσταίνετε.
Σε αντικολλητικό τηγάνι, βάζετε το μπέικον και το μαγειρεύετε να γίνει τραγανό.
Σερβίρετε την σούπα ζεστή και γαρνίρετε με κομματάκια μπέικον.