Συνταγή μαγειρικής με τηγανίτες και κρεμμύδι
Υλικά για 2-4 άτομα.
2 πράσα
1 ποτήρι νερό
2 αβγά
250 γραμμάρια αλεύρι
300 γραμμάρια τριμμένη φέτα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά του γλυκού σόδα
κύμινο
αλάτι
πιπέρι
200 γραμμάρια τριμμένο μανούρι
[irp posts=”103212″ name=”Λαζάνια με κοτόπουλο και μοτσαρέλα”]
Βάζετε το νερό σε μια κατσαρόλα να βράσει και στη συνέχεια ψιλοκόβετε τα πράσα και τα ζεματάτε στο βραστό νερό για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Σε ένα μπολ φτιάχνετε το κουρκούτι. Ρίχνετε τη φέτα στο αλεύρι, το κρεμμύδι, λίγο πιπέρι, αλάτι, κύμινο, προσθέτετε τα δύο αβγά και μια πρέζα σόδα.
Κατόπιν ανακατεύετε καλά με ξύλινο κουτάλι, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Βγάζετε τα πράσα από τη κατσαρόλα, τα στραγγίζετε από το ζουμί τους, τα αφήνετε 5 λεπτά να κρυώσουν και τα βουτάτε στο κουρκούτι.
Σ’ ένα τηγάνι ζεσταίνετε αρκετό λάδι για να τηγανίσετε τις τηγανίτες.
Πετάτε στο καυτό λάδι κουταλιές κουρκούτι και αφήνετε να τηγανιστεί και από τις δύο πλευρές για περίπου 5 λεπτά.
Τους στραγγίζετε σε χαρτί κουζίνας και τους σερβίρετε ζεστούς πασπαλισμένους προαιρετικά με μανούρι.