Υλικά για 2-4 άτομα.
1 κιλό μπέικον σε φέτες
1/4 φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου
[irp posts=”81052″ name=”Ζουμερό πιάτο με χοιρινές μπριζόλες και ρύζι”]
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθετείτε τη σχάρα στη μέση.
Ανακατεύετε μαζί τη ζάχαρη και το σιρόπι σφενδάμου σε ένα μέτριο μπολ.
Απλώνετε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί και τοποθετείτε τις λωρίδες μπέικον τη μια δίπλα στην άλλη.
Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο απλώνετε το μείγμα ζάχαρηε σε κάθε λωρίδα μπέικον και από τις δυο πλευρές.
Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσουν για 15 λεπτά πριν το σερβίρετε.