Οι τσιπούρες μπορεί να σας ταλαιπωρήσουν λιγάκι στο καθάρισμα, αλλά το γευστικό αποτέλεσμα αυτής της συνταγής θα σας δικαιώσει.
Υλικά
4 τσιπούρες (περίπου 250 – 300γρ. η καθεμιά)
2 καρότα καθαρισμένα, σε λεπτές φέτες
2 πατάτες καθαρισμένες, σε λεπτές φέτες
1 μπρόκολο, τα μπουκετάκια, πλυμένα
2 κλωναράκια σέλινο με τα φύλλα του, ψιλοκομμένα
4 – 5 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο, τα φύλλα
2 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
2 φύλλα δάφνης
1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
1 κρασοπότηρο κρασί, λευκό
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Πλένετε και κόβετε τα λαχανικά. Καθαρίζετε και πλένετε και τις τσιπούρες. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
Βήμα 2
Λαδώνετε ελαφρώς ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος και βάζετε τις τσιπούρες. Ανάμεσά τους βάζετε τα καρότα, τις πατάτες, το μπρόκολο, τις σκελίδες σκόρδου, το σέλινο, το μαϊντανό και τα φύλλα δάφνης.
Βήμα 3
Σε ένα μπολ χτυπάτε το ελαιόλαδο με το θυμάρι, το λεμόνι, το αλάτι, το πιπέρι και το κρασί. Περιχύνετε με το μίγμα τις τσιπούρες και τις ψήνετε στο φούρνο για 20 – 25 λεπτά. Σερβίρετε τα ψάρια ζεστά σε πιάτα γαρνίροντας με τα λαχανικά που ψήσατε στο φούρνο.
Tip: Τα καρότα και τις πατάτες καλό θα είναι να τα προβράσετε για να τα ψήσετε μετά μαζί με το ψάρι.