Μαλλιά κουβάρια έχουν γίνει στην Κουμουνδούρου μετά την νέα ηχηρή παρέμβαση του Ευκλείδη Τσακαλώτου για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και την ιδεολογικοπολιτική του τοποθέτηση.

Η χθεσινή συνέντευξη του πρώην υπουργού έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα για τα σχέδια που προωθεί περί κεντροαριστερής μετατόπισης και έρχεται να αποδείξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση διανύει μια μακρά περίοδο εσωστρέφειας.

Οι τάσεις και οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ του 4% βρίσκονται στα χαρακώματα και η παλιά φρουρά αντιδρά έντονα στη στρατηγική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να μετατοπιστεί προς το Κέντρο, επιχειρώντας να διαδραματίσει το ρόλο που έπαιζε για δεκαετίες το ΠΑΣΟΚ από τη μεταπολίτευση και έπειτα…

Ο κ. Τσακαλώτος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «ήταν και είναι ακατανόητη η επιχείρηση να μετατοπιστεί ιδεολογικά και προγραμματικά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Kεντροαριστερά», θέση που συμμερίζονται πολλοί σύντροφοι του στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

«Χρειαζόμαστε ένα κόμμα συλλογικό διανοούμενο, με την έννοια της παραγωγής πολιτικής, που υπερασπίζεται αξίες, ακόμα και στις πιο αντίξοες συνθήκες, αγκυρωμένο στην κοινωνική υποκειμενικότητα, χρήσιμο και συμμετοχικό στην κίνηση της κοινωνίας» ήταν κάποιες από τις σχετικές αναφορές του πρώην υπουργού που έρχονται να προσθέσουν έναν ακόμη πονοκέφαλο στην Κουμουνδούρου στη σκιά των απογοητευτικών δημοσκοπήσεων για τον ΣΥΡΙΖΑ των τελευταίων εβδομάδων.

Ο Πολάκης «πυροβολεί» τον Τσακαλώτο γιατί αμφισβήτησε την ηγετική ομάδα

Στους δρόμους του… διαδικτύου αμολήθηκε σαν ροντβάιλερ για άλλη μια φορά ο Παύλος Πολάκης, αυτή τη φορά δείχνοντας τις διαθέσεις του και τα δόντια του στο εσωτερικό του κόμματος και συγκεκριμένα στον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Ο λόγος; Είχε διαφορετική άποψη από αυτή του Τσίπρα και του Πολάκη και κάτι τέτοια ο μάγκας Σφακιανός… δεν τα σηκώνει.

Με ανάρτησή του στο Facebook καταγγέλλει τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος μέσα από την συνέντευξή του στην «Εποχή» τόλμησε να αμφισβητήσει την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και να βγει εκτός γραμμής.

Θέτοντας όρια στην προσωποπαγή δομή του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δημοσιοποίησε μια άποψη που πάντα υπήρχε στις εσωκομματικές συζητήσεις στο ΣΥΡΙΖΑ, όμως μέχρι στιγμής φαίνεται ότι δεν την είχε πάρει το αφτί του Πολάκη.

Με διακαή πόθο να σπάσει τους «αρμούς της εξουσίας» ο Παύλος Πολάκης, αντιπροτείνει ένα «μαζικό κόμμα» και με «αρχηγό τον Αλέξη Τσίπρα», ενώ εγκαλεί τον πρώην υπουργό Οικονομικών ότι «η ανακούφιση της (μεσαίας τάξης έπρεπε) να είναι ΑΜΕΣΗ και όχι απλά να θωρακίζουμε τη χώρα με 37,5 δις ,έφταναν και τα 30…)».

Αναλυτικά, η ανάρτηση Πολάκη:

«Ευκλείδη,εγώ δε θέλω μόνο να «διαφημίζουμε» το ηθικό πλεονέκτημα!!

Τοχουμε έτσι κι αλλιώς και το αποδείξαμε!

ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!!!

Δηλαδή :

-θέλω πχ μια Τράπεζα από τις 4 να περάσει στον έλεγχο του δημοσίου και βέβαια να φύγει ο Στουρνάρας από τη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδας γιατί λειτούργησε ως Πέμπτη φάλαγγα εναντίον μας τα προηγούμενα χρόνια .

-θέλω να αντιστραφεί το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων (πχ των αεροδρομίων) που αναγκαστήκαμε να υπογράψουμε το 15, γιατί τώρα και λόγω κορωναϊού μας ζητάνε και αποζημιώσεις από πάνω.

-θέλω ένα άλλο σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης τώρα που με την προσπάθεια όλων μας βγήκαμε από τα μνημόνια, που να μην επαναλαμβάνει μόνο τη στήριξη των φτωχών αλλά και τη σοβαρή στήριξη των μικρομεσαίων, αποσπώντας ταυτόχρονα πλούτο και ισχύ από αυτούς που έχουν τα πολλά και βγήκαν σχετικά αλώβητοι από την κρίση .Δηλαδή θέλω να αμείψουμε την εργασία του εργάτη,τη διανοητική επάρκεια και δεξιότητα του επιστήμονα,την παραγωγή του αγρότη και όχι μόνο η κυρίως τον εργοδότη,το υλικό, το μεσάζοντα !

-θέλω ένα κράτος που θα είναι επιτελικό γιατί θα κάνει ΜΟΝΟ 4 δουλειές: θα παράγει το σχέδιο,θα μοιράζει τα χρήματα, θα θέτει τους κανόνες και θα εκτελεί ετήσιο τελικό ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΟ έλεγχο όλων των αποκεντρωμένων του δομών και της τοπικής αυτοδιοίκησης που θα κάνουν ΟΛΗ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ που σήμερα συνεχίζει να κάνει ένα διεφθαρμένο και πελατειακό κεντρικό κράτος δυσκίνητο και γραφειοκρατικό που έχει φτιαχτεί 70 χρόνια τώρα (με παραλλαγές).

Έτσι θα ΕΛΕΓΧΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΡΜΟΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ , γιατί αλλιώς εμείς θα φωνάζουμε για ηθική και αυτοί θα κάνουν «απευθείας ανάθεση» των δις που μάζεψες με ένα μηχανισμό πρόθυμο και υπάκουο γιατί τσιμπάει κομμάτι της πίτας παρανόμως…..

-θέλω τέλος να τιμωρηθούν αυτοί που χρεοκόπησαν τη χώρα και όλοι αυτοί που τους βοήθησαν .Άρα θέλω θεσμικά μέτρα για την επιτάχυνση της Δικαιοσύνης και την εφαρμογή της (πχ μαζικές προσλήψεις δικαστών,ενοποίηση σε ένα στάδιο προανάκρισης και κύριας ανάκρισης και όχι αναβολή σε δικές μεγαλύτερη από δυο μήνες για ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΔΙΑΣΠΑΘΙΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ) Η τιμωρία των τρωκτικών που χρεοκόπησαν τη χώρα δεν είναι ούτε σκανδαλολογία,ούτε εμμονή ,ΑΛΛΑ ΑΠΛΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!

Θέλω πολλά ,αλλά δεν θα τα πούμε όλα από εδώ..έχουμε συνέδριο μπροστά ….

Είναι ΤΕΛΟΣ προφανές πως για να γίνουν αυτά (ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ,ΕΤΣΙ;)

χρειαζόμαστε :

ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ που θα το φτιάξουμε έτσι όπως ,ακροθιγώς, είπα παραπάνω .Η δημοκρατία και τα δικαιώματα μόνο ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ !

ΜΑΖΙΚΟ ΚΟΜΜΑ που να αντιστοιχίζεται με το 32% της κοινωνίας που και στην ήττα μας, ακούμπησε την ελπίδα της πάνω μας και δεν επιτρέπεται πλέον να είναι εκτός των οργανωμένων μας δυνάμεων (με οποιαδήποτε πρόφαση «καθαρότητας»)

ΑΡΧΗΓΟ τον Αλέξη Τσίπρα ,που ήταν ο μόνος ΗΓΕΤΗΣ της αριστεράς που την κρίσιμη στιγμή που έσπαγε το προηγούμενο κοινωνικό συμβόλαιο του δικομματισμού ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είπε το «πάμε να κυβερνήσουμε» και φτάσαμε στο 36,5% συσπειρώνοντας με το λόγο και την παρουσία του και ταξικά και πολιτικά τα κοινωνικά στρώματα των κάτω ,της νεολαίας και σοβαρού κομματιού των μεσαίων (που οι τελευταίοι μας γύρισαν την πλάτη γιατί μετά την έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 18 έπρεπε η ανακούφιση της να είναι ΑΜΕΣΗ και όχι απλά να θωρακίζουμε τη χώρα με 37,5 δις ,έφταναν και τα 30…)

Αυτά …. Χαιρετισμούς απ τα Σφακιά!»