: Απεργία στο εμπόριο για την Κυριακή 16 Ιουλίου έχει κηρύξει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ).

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, αυτήν την Κυριακή θα λειτουργήσουν όλα τα και οι αλυσίδες, λόγω των ενδιάμεσων θερινών εκπτώσεων, όπως προβλέπει η μνημονιακή νομοθεσία του 2013 (Ν.4177/13), την οποία η κυβέρνηση άφησε άθικτη.

Σημειώνει παράλληλα πως φέτος η Κυριακή αυτή συμπίπτει και με ένα άλλο νομοθετικό τερατούργημα, όπως το χαρακτηρίζει, που ψήφισε η Κυβέρνηση τον περασμένο Μάιο στο πλαίσιο της 2ης αξιολόγησης: «Ο νέος αυτός νόμος και με πρόσχημα τον τουρισμό προβλέπει την αδιάκοπη λειτουργία των καταστημάτων για 32 Κυριακές, από Μάιο έως και Οκτώβριο σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, σε όλο το παραλιακό μέτωπο της Αττικής (Καλλιθέα, Άλιμο, Παλαιό Φάληρο, Γλυφάδα), καθώς και στο εμπορικό κέντρο των Σπάτων (Mc Arthur Glen)».

Οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο δεν το βάζουμε κάτω, διαμηνύει, προσθέτοντας πως «συνεχίζεται ο αγώντας για να καταργηθούν όλοι οι μνημονιακοί νόμοι που επιτρέπουν τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές».

Διαβάστε επίσης:   Ανοιχτά μαγαζιά Κυριακή 16 Ιουλίου: Ωράριο καταστημάτων

Σύμφωνα με την ΟΙΥΕ, είναι νόμοι που καταστρέφουν την οικονομία, τον κλάδο, τους εργαζόμενους, που τους κάνουν ακόμα πιο λάστιχο, που εντείνουν την εκμετάλλευση και διευρύνουν την εργασιακή ζούγκλα, γράφει το naftemporiki.gr.

Η Ομοσπονδία καλεί σε συμμετοχή στην απεργία καθώς και στην απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα την Κυριακή στην Ερμού.