Σοβαρά ερωτήματα γεννούν, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, οι σημερινές ανακοινώσεις για αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Με ανακοίνωσή του, ο Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας σημειώνει ότι οι αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ «γεννούν σοβαρά ερωτήματα, αναφορικά και μόνο με την τήρηση και το σεβασμό στο ισχύον θεσμικό πλαίσιο». Παράλληλα, ο κ. Δρίτσας υποστηρίζει ότι σε στιγμές ιδιαίτερα κρίσιμες για τα εθνικά θέματα, παραβιάζονται θεσμοθετημένοι κανόνες, αναφορικά με το χρόνο θητείας των ηγετών των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τα πρόσωπα. Τιμούμε τους ηγέτες των Ενόπλων Δυνάμεων, τόσο αυτών που απέρχονται όσο και αυτών που αναλαμβάνουν νέα αναβαθμισμένα καθήκοντα. Τους τιμούμε και τους εμπιστευόμαστε. Όμως, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι, αυτός ο σεβασμός και αυτή η τιμή δε φαίνεται να εκδηλώνεται και να αποδίδεται από τους κυβερνητικούς χειρισμούς και αποφάσεις, γεγονός που γεννά βάσιμες ανησυχίες», σημειώνει ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την ευαρέσκεια και τις ευχαριστίες του προς τους απερχόμενους ηγέτες του στρατεύματος και εύχεται καλή επιτυχία στη νέα ηγεσία.