Σάββατο, 6 Ιουνίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική HOT NEWS

Απεργία ΜΜΜ 3/10 : Στάση εργασίας στο μετρό, Στοπ σε τρένα, προαστιακό

Newsroom από Newsroom
03/10/2019 12:02
Ενημερώθηκε: 03/10/2019 13:58:16
σε HOT NEWS, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
51
SHARES
108
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Google Πρόσθεσε το tilegrafimanews.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Απεργία ΜΜΜ 3/10 : Στάση εργασίας στο μετρό, Στοπ σε τρένα, προαστιακό – Και σήμερα Πέμπτη 3 Οκτωβρίου συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις στα ΜΜΜ. Στάση εργασίας και ώρες ταλαιπωρίας για τους επιβάτες για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.

Απεργία ΜΜΜ 3/10 -Ακινητοποιημένα είναι και σήμερα, για δεύτερη συνεχή μέρα, τα τρένα συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού, με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, αφού οι διαπραγματεύσεις της με τις διοικήσεις της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (trainose.gr) και της Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού Α.Ε. (ΕΕΣΣΤΥ Α.Ε.) «δεν αποτελούν βάση για περαιτέρω συζήτηση».

ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΜΜ ΑΥΡΙΟ 3/10/2019 σε Αθήνα, ΟΑΣΘ : Μετρό, Τρένα, ΗΣΑΠ

Επίσης, δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια του Μετρό (ametro.gr) στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο – Δουκίσσης Πλακεντίας.

Τρίωρη στάση εργασίας, από τις 12.00 εως τις 15.00 πραγματοποιούν και οι εργαζόμενοι στο μετρό (γραμμές 1 [πρώην ΗΣΑΠ], 2&3) με αίτημα την ΣΣΕ, η οποία αν και υπεγράφη τον Ιούνιο του 2019 δεν τίθεται σε ισχύ, υποστηρίζουν σε ανακοίνωσή τους τα Σωματεία των εργαζομένων.

Απεργία ΜΜΜ 3/10 -Αναφορικά με τους εργαζόμενους στο σιδηρόδρομο και τον Προαστιακό, με ανακοίνωσή της η ΠΟΣ δηλώνει πως «οι απαντήσεις που πήραμε σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση της Ομοσπονδίας με τις Διοικήσεις ΕΕΣΣΤΥ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των εργαζομένων στην ΕΕΣΣΤΥ, δεν αποτελούν ούτε βάση για περαιτέρω συζήτηση. Ταυτόχρονα η Σ.Σ.Ε. του ΟΣΕ που έχει υπογραφεί από το Μάρτιο βρίσκεται στο Λογιστήριο του Κράτους, δεν έχει υπογραφεί και δεν υπάρχει καμία ενημέρωση. Μετά από αυτό, υλοποιούμε την απόφαση για 24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου».

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews

Καλεί, τέλος, όλους τους εργαζόμενους να περιφρουρήσουν την απεργιακή κινητοποίηση στους χώρους δουλειάς, να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία και στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στις 10.30 το πρωί έξω από το κτίριο του ΟΣΕ (Καρόλου 1-3).

Απεργία ΜΜΜ 3/10 : Η ΓΚΑΦΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Επίθεση κατά του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με αφορμή τη δήλωσή του για την απεργία εξαπολύει με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.

«Η χθεσινή δήλωση (2/10/2019) του πρωθυπουργού για την απεργία των εργαζομένων του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, που αμφισβητεί ευθέως το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους στην απεργία, δεν αποτελεί κάτι καινούριο ούτε και μας προκαλεί έκπληξη. Κι αυτό, γιατί ο κ. Μητσοτάκης, ως υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, είναι ο μόνος υπουργός –από τη μεταπολίτευση και μετά– που προσέφυγε το 2014 στα δικαστήρια για την απεργία-αποχή της ΑΔΕΔΥ από την αξιολόγηση» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

«Ούτε λίγο ούτε πολύ ο κ. Μητσοτάκης, με τη δήλωσή του, μας λέει ότι αυτοί που “ταλαιπωρούν” τους εργαζόμενους και τους πολίτες αυτής της χώρας είναι οι απεργοί και όχι οι πολιτικές που ο ίδιος ασκεί και οι αντεργατικές ρυθμίσεις που προωθεί για ψήφιση στη Βουλή με το αναπτυξιακό νομοσχέδιο, με το οποίο “ευνουχίζει” τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, καταστρατηγεί τα δικαιώματα των εργαζομένων και διευρύνει τη μερική απασχόληση σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Κι ενώ εφαρμόζει αυτές τις αντεργατικές πολιτικές, προσπαθεί στο ίδιο νομοσχέδιο να περιορίσει ακόμη περισσότερο (αν μπορούσε θα το καταργούσε) το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία, καθιερώνοντας την ηλεκτρονική ψηφοφορία. Ο ίδιος και η κυβέρνησή του νομιμοποιoύνται να λαμβάνουν αποφάσεις με το 23% των ψήφων του ελληνικού λαού (58% η συμμετοχή στις εκλογές της 7ης Ιουλίου x 40% = 23,2%), αλλά, προκειμένου να λάβουν οι εργαζόμενοι αποφάσεις για απεργία, απαιτείται το 50%+1 του συνόλου των μελών του σωματείου.

Γνωρίζουμε ότι οι λέξεις απεργία και απεργοί δεν ηχούν καλά στα αυτιά του κ. Μητσοτάκη. Τον ενημερώνουμε, όμως ότι, όσο θα εφαρμόζει τις ίδιες αντιλαϊκές πολιτικές με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, θα συνεχίσουμε να ασκούμε το δικαίωμά μας στην απεργία, όπως αυτό κατοχυρώνεται στο άρθρο 23 παρ.2 του Συντάγματος, όπου ρητά αναφέρεται: “Η απεργία αποτελεί δικαίωμα και ασκείται από τις νόμιμα συστημένες συνδικαλιστικές οργανώσεις για τη διαφύλαξη των οικονομικών και εργασιακών γενικά δικαιωμάτων των εργαζομένων”» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

ΑΠΕΡΓΙΑ: ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: NewsαδεδυΑΠΕΡΓΙΑΑΠΕΡΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕΤΡΟΑΠΕΡΓΙΑ ΜΜΜΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣΑΠΕΡΓΙΑ ΤΡΕΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΗΣΑΠΜΕΤΡΟ ΣΗΜΕΡΑΜητσοτάκηςΜΜΜΜΜΜ ΑΘΗΝΑ ΣΗΜΕΡΑστάση εργασίαςΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΡΟΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΜΜ

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Εξετάζεται η μετακίνηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη – Ποια ονόματα “παίζουν” στον ανασχηματισμό της Πέμπτης

06/06/2026 | 15:10
Featured

Μητσοτάκης για Σουφλιά: Άφησε το δικό του αποτύπωμα στη σύγχρονη ιστορία ολόκληρης της χώρας

05/06/2026 | 21:13 - Ενημέρωση 06/06/2026 | 02:12
Featured

Το «ευχαριστώ» του Κυρανάκη σε Μητσοτάκη για τη θέση του Γραμματέα της ΝΔ: Πάμε να κερδίσουμε τη μάχη των εκλογών

05/06/2026 | 16:24
Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2026.  Στην συνεδρίαση παρουσιάστηκαν από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρο Παπασταύρου και τον υφυπουργό Νίκο Τσάφο, οι ενεργειακές συμφωνίες μεταξύ του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων Α.Ε. και της σύμπραξης Chevron και HelleniQ Energy. Επιπλέον, ο Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Θάνος Πετραλιάς παρουσίασαν το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση του παράνομου στοιχηματισμού και των παράνομων τυχερών παιγνίων και τις συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις του Δημοσίου και άλλες μισθολογικές και φορολογικές διατάξεις.   (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
Featured

Μητσοτάκης: Χθες ήταν μια ιστορική μέρα, η πρώτη μέρα εθελοντικής στράτευσης γυναικών στην πατρίδα μας

05/06/2026 | 14:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Τσίπρας για ΚΕΘΕΑ: Το Δόγμα της κυβέρνησης


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Πέθανε ο Γιώργος Σουφλιάς σε ηλικία 85 ετών

    210 shares
    Share 84 Tweet 53
  • Λιβανέζα βουλευτής: «Η Χεζμπολάχ ενεργεί κατ’ εντολή του Ιράν και αντίθετα στη βούληση του Λιβάνου»

    76 shares
    Share 30 Tweet 19
  • Το Κίεβο ανέλαβε την ευθύνη για το drone που βρέθηκε στη Λευκάδα

    66 shares
    Share 26 Tweet 17
  • Δημοσκόπηση Prorata: Σταθερά πρώτη η ΝΔ, δεύτερη η ΕΛΑΣ και τέταρτο το ΠΑΣΟΚ

    69 shares
    Share 28 Tweet 17
  • ΑΓΡΟΤΕΣ ΝΕΑ: De Minimis έως 80€/στρέμμα, αλώνια από αυτή την εβδομάδα +40 εκατ. ευρώ – Τι περιμένουν παραγωγοί και κτηνοτρόφοι

    712 shares
    Share 285 Tweet 178
  • Τα βλέμματα στραμμένα στην Κρήτη για τη νέα παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά – Δείτε LIVE

    59 shares
    Share 24 Tweet 15
  • Σήμα κινδύνου για το ΠΑΣΟΚ μετά τη πτώση στις δημοσκοπήσεις και τις «τορπίλες» του Χάρη Δούκα

    58 shares
    Share 23 Tweet 15
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch