Ταλαιπωρία περιμένει και σήμερα, Δευτέρα 9 Οκτωβρίου, το επιβατικό κοινό, εξαιτίας των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα , μετά τις εξελίξεις με το ηλεκτρονικό εισιτήριο, την άρνηση εκ μέρους των εργαζομένων να εφαρμόσουν την απόφαση αυτή, εξαιτίας, όπως καταγγέλλουν, παραλήψεων, και τις απειλές του αρμόδιου υπουργού, Χρήστου Σπίρτζη, για απολύσεις. 

Μετά τις συγκεκριμένες εξελίξεις, οι εργαζόμενοι στη γραμμή 1 του αποφάσισαν να προχωρήσουν σε στάση εργασίας, σήμερα, από τις 12:00 μέχρι τις 15:00, προειδοποιώντας με κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Αναλυτικά, όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους:

«Κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας του νέου συστήματος έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου στο δίκτυο της , σύμφωνα με τις εντολές του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρ. Σπίρτζη, η ταλαιπωρία των επιβατών ήταν πολύ μεγάλη και οι εντάσεις και οι διαπληκτισμοί με τους εργαζόμενους συνεχείς», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ (www.stasy.gr)και συνεχίζουν αφήνοντας αιχμές εναντίον του αρμόδιου υπουργού αναφέροντας τα εξής: «Βέβαια, ο κ. Σπίρτζης αρκέστηκε να επιδίδεται σε ανέξοδους λεονταρισμούς, απειλώντας τους εργαζόμενους με εισαγγελείς και πειθαρχικά και ουδόλως ασχολήθηκε με το πώς θα γίνει η μετάβαση από το χάρτινο στο ηλεκτρονικό εισιτήριο».

Συνεχίζοντας επισημαίνουν ότι σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο για τις βλάβες του συστήματος, οι επίσημα καταγεγραμμένες της τελευταίας εβδομάδας ήταν 110!

Κατά τους ίδιους τα προβλήματα που προκύπτουν με το ηλεκτρονικό εισιτήριο είναι τα εξής:

Διαβάστε επίσης:   Απεργία ΜΜΜ αύριο: Στάση εργασίας ΗΣΑΠ- Πως θα κινηθούν μετρό

Δεν υπάρχει καμία προετοιμασία για την αντικατάσταση στο τέλος του μηνός εκατοντάδων χιλιάδων χάρτινων καρτών με ηλεκτρονικές στα 15 σημεία πώλησης.
Δεν έχουν γίνει από τα αρμόδια Υπουργεία οι αναγκαίες ενέργειες για την ελεύθερη μετακίνηση των δικαιούχων (ΑΜΕΑ, άνεργοι κ.α)
Δεν έχει γίνει προμήθεια του αναγκαίου αριθμού ηλεκτρονικών εισιτηρίων για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες της απλής διαδρομής. Έτσι, οι επιβάτες θα είναι αναγκασμένοι να αγοράσουν ημερήσιο εισιτήριο, που κοστίζει πολύ ακριβότερα.
Δεν έχουν ενημερωθεί οι επιβάτες για τη λειτουργία του νέου συστήματος.
Δεν έχει τοποθετηθεί σύστημα ηλεκτρονικών πληρωμών POS σε όλα τα εκδοτήρια.

Τέλος, χαρακτηρίζουν ως «απαράδεκτες, άθλιες και αυταρχικές τις απειλές του υπουργού Μεταφορών προς τους εργαζόμενους» και τονίζουν ότι «ο κ. υπουργός οφείλει να ξέρει ότι οι απειλές, οι “επιστρατεύσεις” και γενικότερα ο αυταρχισμός δεν κάμπτει τους εργαζόμενους και να κατανοήσει, μια για πάντα, ότι ούτε οι εισαγγελείς ούτε τα πειθαρχικά θα σταματήσουν τη συνδικαλιστική δράση και τις συλλογικές αποφάσεις».

Αξίζει να σημειωθεί ότι κανονικά θα κινηθεί το αλλά και τα λεωφορεία.