Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική HOT NEWS

ΑΣΕΠ 4Κ/2022: 60 μόνιμοι διορισμοί σε ΕΛΣΤΑΤ και Αρχή Προστασίας Δεδομένων χωρίς νέα προκήρυξη

Κατερίνα Θεοχάρη από Κατερίνα Θεοχάρη
06/08/2026 17:02
σε HOT NEWS, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ, ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
A A
64
SHARES
137
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Google Πρόσθεσε το tilegrafimanews.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

ΑΣΕΠ: Νέα ευκαιρία μόνιμου διορισμού στο Δημόσιο δημιουργείται για 60 επιτυχόντες της προκήρυξης 4Κ/2022, χωρίς να απαιτείται η έκδοση νέας προκήρυξης ή η υποβολή καινούργιας αίτησης.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Θεοχάρη

ΑΣΕΠ – ΔΥΠΑ: 1.000 προσλήψεις έως 18 Αυγούστου και πληρωμές 140,9 εκατ. ευρώ σε 192.717 δικαιούχους

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

News: Το ΑΣΕΠ προχωρά σε αναπληρώσεις υποψηφίων που είχαν αρχικά περιληφθεί στους πίνακες διοριστέων, αλλά δεν αποδέχθηκαν τον διορισμό τους, καλύπτοντας τα κενά κυρίως στην Ελληνική Στατιστική Αρχή και, σε μικρότερο βαθμό, στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Σύμφωνα με την επίσημη πύλη του ΑΣΕΠ⁠, η προκήρυξη 4Κ/2022 αφορούσε συνολικά 120 θέσεις μόνιμου προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης. Το μεγαλύτερο μέρος, συνολικά 113 θέσεις, αφορούσε υποψηφίους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στην ΕΛΣΤΑΤ και σε ανεξάρτητες αρχές.

Γιατί γίνονται διορισμοί χωρίς νέα προκήρυξη

Η διαδικασία δεν αποτελεί νέο διαγωνισμό. Πρόκειται για αναπλήρωση διοριστέων, η οποία ενεργοποιείται όταν κάποιος επιτυχών δεν αποδέχεται τη θέση, δεν προσκομίζει τα απαραίτητα δικαιολογητικά ή δεν αναλαμβάνει υπηρεσία μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες.

Στην περίπτωση αυτή, το ΑΣΕΠ διαγράφει τον συγκεκριμένο υποψήφιο από τον πίνακα διοριστέων και καλεί τον επόμενο κατά σειρά κατάταξης, με βάση τη βαθμολογία, τα προσόντα, τις δηλωθείσες προτιμήσεις και τον αντίστοιχο κωδικό θέσης. Έτσι, οι κενές οργανικές θέσεις δεν χάνονται και οι φορείς μπορούν να ενισχυθούν ταχύτερα, χωρίς να ξεκινήσει από την αρχή μία χρονοβόρα διαδικασία.

Οι ενδιαφερόμενοι δεν μπορούν να υποβάλουν τώρα νέα αίτηση. Δικαίωμα αναπλήρωσης έχουν αποκλειστικά όσοι συμμετείχαν στην 4Κ/2022, είχαν καταταχθεί στους σχετικούς πίνακες και βρίσκονται στην απαιτούμενη σειρά για τον συγκεκριμένο κλάδο και κωδικό.

Οι ειδικότητες που καλύπτονται

Από τον συμπληρωματικό πίνακα προκύπτει ότι η συντριπτική πλειονότητα των νέων διορισμών κατευθύνεται στην ΕΛΣΤΑΤ. Οι θέσεις αφορούν κυρίως ΠΕ Στατιστικών και ΠΕ Οικονομολόγων, αλλά περιλαμβάνονται επίσης ειδικότητες ΠΕ Πληροφορικής, ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού, ΠΕ Λογιστών και ΠΕ Μηχανικών.

Ειδικότερα, στον νέο πίνακα καταγράφονται 29 υποψήφιοι ΠΕ Στατιστικών, 14 ΠΕ Οικονομολόγων, έξι ΠΕ Πληροφορικής, πέντε ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού, δύο ΠΕ Λογιστών και δύο ΠΕ Μηχανικών. Δύο ακόμη διορισμοί ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού αφορούν την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Οι κωδικοί θέσεων εκτείνονται από τον 401 έως τον 476 και αντιστοιχούν σε διαφορετικές ειδικότητες και υπηρεσιακές ανάγκες. Οι υποψήφιοι πρέπει να ελέγξουν προσεκτικά τον αριθμό μητρώου τους, τα αρχικά του ονοματεπωνύμου και τον κωδικό της θέσης.

ΔΕΛΤΙΟ ΑΣΕΠ 2026: 6.531 μόνιμες προσλήψεις και νέο πλαίσιο για παιδικούς σταθμούς – Οι 7 κινήσεις των υποψηφίων

Ποιοι διαγράφονται και ποιοι διορίζονται

Από τους αρχικούς πίνακες διαγράφονται συνολικά 64 υποψήφιοι, επειδή δεν αποδέχθηκαν τον διορισμό ή δεν ολοκλήρωσαν τη διαδικασία. Οι περισσότερες διαγραφές αφορούν την ΕΛΣΤΑΤ, ενώ δύο σχετίζονται με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων.

Στον συμπληρωματικό πίνακα εγγράφονται 60 νέοι υποψήφιοι. Από αυτούς, οι 58 διατίθενται για διορισμό στην ΕΛΣΤΑΤ και οι δύο στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Στη λίστα εμφανίζονται μόνο αριθμοί μητρώου, αρχικά ονομάτων, πατρώνυμα, κλάδοι και κωδικοί θέσεων. Η περιορισμένη δημοσιοποίηση των προσωπικών στοιχείων ακολουθεί τους κανόνες προστασίας δεδομένων που εφαρμόζει το ΑΣΕΠ.

Τι σημαίνει για την ΕΛΣΤΑΤ

Η ενίσχυση της Αρχής με στατιστικούς, οικονομολόγους και στελέχη πληροφορικής θεωρείται κρίσιμη για την επεξεργασία μεγάλου όγκου διοικητικών δεδομένων, την παραγωγή επίσημων στατιστικών και την υποστήριξη των ψηφιακών συστημάτων. Οι προσλήψεις μηχανικών, λογιστών και διοικητικών υπαλλήλων καλύπτουν παράλληλα οργανωτικές και τεχνικές ανάγκες.

Για τους αναπληρωτές, η εγγραφή στον συμπληρωματικό πίνακα αποτελεί το πρώτο ουσιαστικό βήμα προς τον μόνιμο διορισμό, υπό την προϋπόθεση ότι εξακολουθούν να πληρούνται τα προσόντα της προκήρυξης και θα ολοκληρωθούν εμπρόθεσμα όλες οι υπηρεσιακές ενέργειες.

Τι πρέπει να κάνουν οι 60 επιτυχόντες

Οι νέοι διοριστέοι πρέπει να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις του ΑΣΕΠ και την επικοινωνία του φορέα υποδοχής. Θα ακολουθήσει έλεγχος δικαιολογητικών και ενημέρωση για την αποδοχή της θέσης, την κατάθεση των απαιτούμενων εγγράφων, την ορκωμοσία και την ημερομηνία ανάληψης καθηκόντων.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στα στοιχεία επικοινωνίας που είχαν δηλωθεί στην αρχική αίτηση. Παλιό ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, αλλαγμένος αριθμός τηλεφώνου ή καθυστερημένη απάντηση μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα σε μία διαδικασία που κινείται με συγκεκριμένες προθεσμίες.

Η εξέλιξη είναι σημαντική και για υποψηφίους άλλων προκηρύξεων. Αποδεικνύει ότι η θέση στον πίνακα κατάταξης μπορεί να οδηγήσει σε διορισμό ακόμη και αρκετό διάστημα μετά τα αρχικά αποτελέσματα, όταν υπάρχουν παραιτήσεις, μη αποδοχές ή κενές θέσεις. Για τον λόγο αυτό, οι επιλαχόντες πρέπει να παρακολουθούν συστηματικά τις ανακοινώσεις και να διατηρούν ενημερωμένο το μητρώο τους.

ΑΣΕΠ 7Κ/2026: Έρχονται 3.265 μόνιμες προσλήψεις ΥΕ σε Δήμους – Ποιοι κάνουν αίτηση και τα 7 κρίσιμα βήματα


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού ΧαρακτήραΑΣΕΠδημόσιοΕΛΣΤΑΤΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΑΣΕΠΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΣΕΠ

ΣχετικάΆρθρα

Featured

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 13,8% στις τιμές εισαγωγών στη βιομηχανία τον Αύγουστο

15/10/2026 | 12:00
HOT NEWS

ΑΣΕΠ – Νέες προσλήψεις σε δήμους και δημόσιους φορείς: Από σήμερα αιτήσεις για 52 θέσεις στην Παλλήνη – Όλες οι τελευταίες προκηρύξεις Οκτωβρίου

14/10/2026 | 17:02
HOT NEWS

ΑΣΕΠ: Εκδόθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα της 2ΓΒ/2026 – Όλες οι λεπτομέρειες για τις 4.747 θέσεις ΠΕ

13/10/2026 | 17:02
HOT NEWS

Συντάξεις Νοεμβρίου: Σε δύο “κύματα” οι πληρωμές – Ο αναλυτικός χάρτης για μισθωτούς και μη μισθωτούς

13/10/2026 | 13:02
Load More
Επόμενο Άρθρο

Ισόβια σε 25χρονο Αφγανό που σκότωσε δύο ανθρώπους ρίχνοντας το αυτοκίνητό του σε εργατική διαδήλωση στο Μόναχο


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ: Αναδρομικά από 480€ έως 4.800€ στα παραδείγματα – Επικουρικές, επανυπολογισμοί και νέα πλατφόρμα ΕΦΚΑ

    64 shares
    Share 26 Tweet 16
  • ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΟΠΕΚΑ – ΔΥΠΑ: Πληρωμές 30 Οκτωβρίου, Α21 και αιτήσεις έως 30 Νοεμβρίου – Προγράμματα με ενισχύσεις έως 17.000 ευρώ

    63 shares
    Share 25 Tweet 16
  • Στρατιωτικά Σχέδια ΗΠΑ: Στο Στόχαστρο του Πενταγώνου οι Ιρανικές Υποδομές με τη «Μητέρα Όλων των Βομβών»

    60 shares
    Share 24 Tweet 15
  • Δημοσκόπηση ALCO: Ισχυρό προβάδισμα 10 μονάδων της ΝΔ από την ΕΛΑΣ τρίτο το ΠΑΣΟΚ

    60 shares
    Share 24 Tweet 15
  • Δημοσκόπηση Marc: Σταθερά μεγάλη διψήφια η διαφορά για τη Ν.Δ., στο 4,2% το κόμμα Κασιδιάρη

    60 shares
    Share 24 Tweet 15
  • Ο Τσίπρας φοβάται τον Κασσελάκη – Γιατί «καίγεται» για τη δεύτερη κάλπη και θέλει την «εξόντωση» Ανδρουλάκη

    58 shares
    Share 23 Tweet 15
  • Κερδισμένος ο Μητσοτάκης από την κόντρα Ανδρουλάκη – Τσίπρα

    58 shares
    Share 23 Tweet 15
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ Τσίπρας καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch