Απλήρωτοι λογαριασμοί ρεύματος χιλιάδων ευρώ, έχουν συσσωρευτεί στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας. Συγκεκριμένα, όπως χθες δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, Σωτήρης Τσώνης, θέλουν να πληρώσουν τον λογαρισμό της ΔΕΗ και δεν μπορούν, γιατί το κτήριο ανήκει στην κυριότητα του ΟΑΕΔ και το Δεκέμβριο του 2013 παραχωρήθηκε προς χρήση στον Δήμο Καλαμάτας και στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας απέστειλε εξώδικο στη ΔΕΗ, με το οποίο ζητούσαν να γίνει ένας επιμερισμός των ποσών κατανάλωσης ρεύματος σε κάθε χρήστη αναλογικά και να πληρώσει το Εργατικό Κέντρο το ποσό που του αναλογεί.

Κατόπιν αυτού, ο ΟΑΕΔ πλήρωσε όλο το ποσό των 55.000 ευρώ και ταυτόχρονα αποφάσισε να γίνει αναλογικός επιμερισμός στους χρήστες του κτηρίου, δηλαδή, στο Εργατικό Κέντρο, στον ΟΑΕΔ, στο Ελεγκτικό Συνέδριο και στον Δήμο Καλαμάτας, με βάση τα ποσοστά κατανομής.

Ένα χρόνο μετά την απόφαση αυτή (Φεβρουάριος 2017), ακόμα δεν έχει γίνει ο αναλογικός επιμερισμός του ρεύματος, και ο λογαριασμός της ΔΕΗ εξακολουθεί να έρχεται με το ποσό να έχει φτάσει στα 18.000 ευρώ, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Σωτήρης Τσώνης.

ert.gr