Σε σόου μετατράπηκε η δίκη, η οποία λαμβάνει χώρα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, όπως διαβάζουμε στο protothema.gr, την σφοδρή επίθεση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στα μέλη του της Αθήνας ενώπιον του οποίου εκδικάζεται , προκάλεσε η απόφαση των δικαστών να θέσουν , το οποίο εκπροσωπεί στη δίκη η επικεφαλής του κόμματος » και πρώην πρόεδρος της Βουλής.

Ειδικότερα, το δικαστήριο με σημερινή απόφασή του απέρριψε το σχετικό αίτημα που είχε υποβάλει η για παράσταση πολιτικής αγωγής του σωματείου στη δίκη, υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας που είχε προηγηθεί. Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα με το σκεπτικό ότι το Σωματείο αλλά και οι επιμέρους πολίτες υπολείπονται ενεργητικής νομιμοποίησης.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε το εξής σχόλιο της προς τον πρόεδρο του : « Είναι μια εντελώς στημένη διαδικασία». Στη συνέχεια ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Πρόεδρος: Είναι ανόητο να θεωρείται ότι η επίδειξη απαθούς και ψύχραιμης συμπεριφοράς από μέρους μου είναι αδυναμία.

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Μην κάνετε χειρονομίες. Αν και αυτή η δίκη για χειρονομίες είναι…

Πρόεδρος: Δεν είστε διάδικος αυτής της δίκης. Σας υπενθυμίζω ότι μπορεί να ελεγχθείτε..

Ζ.Κωνσταντοπούλου: Σας υπενθυμίζω ότι και εσείς μπορεί να ελεγχθείτε…

Λίγο νωρίτερα, οι τόνοι και πάλι στη δίκη ανέβηκαν όταν η ανέφερε απευθυνόμενη στον πρόεδρο του δικαστηρίου: « Αποσύρεστε για διάσκεψη και δεν έχετε δώσει καν το λόγο στη πολιτική αγωγή του Δημοσίου και του ΟΤΕ. Έχετε καταλάβει πόσο γελοίο και στημένο είναι αυτό;»

Διαβάστε επίσης:   ΝΔ: Επίθεση στον Κώστα Καραμανλή απο Μητσοτακικούς

Η κ. Κωνσταντοπούλου σχολιάζοντας δε την εισαγγελική πρόταση περί απόρριψης της του αιτήματός της για παράσταση πολιτικής αγωγής μίλησε για «προκαταβολή κρίσης» και έκανε λόγο για απόπειρα να διωχθεί «άρον άρον» από τη διαδικασία η πολιτική αγωγή των πολιτών. Η ίδια αναφέρθηκε όμως και στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία απαντούσε σε δηλώσεις -«Εξοικονομούνται και ανακοινώσεις της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για να καλύψουν αυτούς που ενοχλήθηκαν από εμάς» τόνισε και σημείωσε: «Θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερος σεβασμός της Δικαιοσύνης στους πολίτες. Η Δικαιοσύνη εκτίθεται συνεχώς τα μάτια των πολιτών από συνθέσεις δικαστηρίων που συμπεριφέρονται σαν να είναι η Δικαιοσύνη τσιφλίκι τους».

Τέλος, αναφερόμενη στην υπόθεση της μίλησε για «ισχυρότατες πιέσεις προκειμένου να μην αποδοθεί Δικαιοσύνη στην υπόθεση». Όπως είπε με το να αποβληθεί η πολιτική αγωγή από τη διαδικασία γίνεται εξυπηρέτηση στους κατηγορούμενους και τη Siemens και απέδωσε ευθύνες για την καθυστέρηση εκδίκασης της υπόθεσης στην κυβέρνηση αλλά και τη Δικαιοσύνη.