Η του δήμου και οι υπηρεσίες της μαζί με τις Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολείων μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες ολικού παγετού που επικρατούν στον δήμο μας επικοινώνησαν με τις διευθύνσεις των 75 από τα 80 σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τα ειδικά σχολεία του δήμου.

Από την ενημέρωση προέκυψε πως στα 50 από τα 75 σχολεία υπάρχει με την τροφοδοσία νερού λόγω του παγετού (με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στις συνθήκες υγιεινής μαθητών και εκπαιδευτικών). Επίσης, παρά το γεγονός πως σε όλα τα σχολεία του δήμου, πλην 2, τα συστήματα θέρμανσης λειτουργούν κανονικά και παρά το γεγονός πως η θέρμανση, με επιμέλεια των διευθυντών, είναι σε λειτουργία το τελευταίο διήμερο, ωστόσο η θερμοκρασία μέσα στις σχολικές αίθουσες παραμένει ακόμη χαμηλή λόγω των εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών που φτάνουν σε περιοχές του δήμου τους -15 βαθμούς.

Για τους λόγους αυτούς και παρά το γεγονός πως η πρόσβαση σε όλα τα σχολεία είναι ανεμπόδιστη και οι αύλειοι χώροι καθαροί, σε σύσκεψη του δημάρχου Ιγνάτιου Καϊτεζίδη με την Αντιδήμαρχο Παιδείας Ελένη Γιαννούδη, τους Αντιδημάρχους Καθαριότητας Γεώργιο Μπαμπαράτσα και Γιάννη Ντίτσιο, τον Πρόεδρο των Σχολικών Επιτροπών Ηλία Παρασκευά και τους υπηρεσιακούς παράγοντες των διευθύνσεων, αποφασίστηκε ομόφωνα όλα τα σχολεία του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη να ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ για σήμερα Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017. Για τους ίδιους λόγους θα παραμείνουν κλειστοί και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί.

Για το θέμα της λειτουργίας των σχολείων και των τις επόμενες ημέρες θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση αφού επανεκτιμηθεί η κατάσταση των σχολείων και των καιρικών συνθηκών κατά τη διάρκεια της αυριανής μέρας.