Ταξίδι οινοτουρισμού στην Κεντρική Μακεδονία, διοργάνωσε πριν από λίγες ημέρες για τρεις τουριστικούς πράκτορες και δύο bloggers από το Βέλγιο και την Ολλανδία η υπηρεσία ΕΟΤ κάτω χωρών, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης και Βέλγων και Ολλανδών τουριστικών πρακτόρων και bloggers στα οινοποιεία της Κεντρικής Μακεδονίας.

Το ταξίδι, που πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια εκδήλωσης προβολής του οινοτουρισμού που είχε διοργανώσει η ίδια υπηρεσία του ΕΟΤ με τους «Δρόμους του Κρασιού στη Βόρεια Ελλάδα» τον προηγούμενο Νοέμβριο στις Βρυξέλλες, είχε ως στόχο την προβολή και προώθηση της Κεντρικής Μακεδονίας στις τουριστικές αγορές του Βελγίου και της Ολλανδίας, τον εμπλουτισμό του προορισμού με θεματικές αυθεντικές ταξιδιωτικές εμπειρίες, όπως η οινογευσία, αλλά και την ενίσχυση σε αφίξεις τουριστών στις χαμηλές τουριστικές περιόδους μέσω εξειδικευμένων συμφωνιών με Τ.Os.

Στο fam trip συμμετείχαν η Ολλανδή blogger Jody Mijts, που στην εξιδικευμένη ιστοσελίδα της https://ongewoonlekker.com (50.000 μοναδικοί επισκέπτες το μήνα) προβάλει την οινογνωσία, τη γαστρονομία και τα ταξίδια και ο René van Hoof από τη βελγική γαστρονομική πλατφόρμα www.tasted4you.be (επίσης, με 50.000 μοναδικούς επισκέπτες τον μήνα). Ακόμα έλαβαν μέρος στελέχη των, ειδικευμένων σε à la carte διακοπές και εναλλακτικές μορφές τουρισμού, τουριστικών γραφείων DTS OTC Travel (www.dts-otc.be), Copco Travel (https://www.copcotravel.be) και Govaka & Pasar (https://www.govaka.be).

Η βελγική αγορά είναι ιδανική για την προώθηση της Ελλάδας ως προορισμού για διακοπές οινοτουρισμού, δεδομένης της προτίμησης των Βέλγων να επιλέγουν τον τόπο των διακοπών τους με βάση τις δυνατότητες που προσφέρει για ξεκούραση και δραστηριότητες, τις ευνοϊκές κλιματολογικές συνθήκες, τη γαστρονομία και τα ενδιαφέροντα πολιτιστικά δρώμενα. Ταυτόχρονα, ιδιαίτερη σημασία αποδίδουν τόσο στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και όσο και στο γενικότερο επίπεδο των τιμών.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα αποτελεί τον πέμπτο δημοφιλέστερο τουριστικό προορισμό για τη συγκεκριμένη αγορά, με τις αφίξεις από το Βέλγιο να καταγράφουν το 2019 συνεχόμενη αύξηση 6,4%.

ΚΑΧ