Ο σεισμός στην Αθήνα προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στους Αθηναίους, με εργαζόμενους και κατοίκους να βγαίνουν, ανήσυχοι στους δρόμους, ενώ φθορές προκλήθηκαν στο κτίριο του δημαρχείου, στην πλατεία Κοτζιά.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος έκανε λόγο για έναν «ισχυρό σεισμό, με μέγεθος 5,2, ίσως και 5,3 Ρίχτερ, με επίκεντρο κοντά στην περιοχή της Μαγούλας, στη δυτική Αττική».

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο ο σεισμός στην Αθήνα «ήταν επιφανειακός και έγινε εντονότατα αισθητός σε όλη την Αττική. Ο σεισμός έγινε επίσης αισθητός στη βόρεια Πελοπόννησο και ακόμη μακρύτερα, σύμφωνα με μαρτυρίες που λαμβάνουμε». Μέχρι στιγμής, υπάρχουν αναφορές για την Εύβοια και τη Στερεά Ελλάδα.

Σεισμός στην Αθήνα: Να είναι έτοιμοι οι κάτοικοι για τους μετασεισμούς
Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος υποστήριξε ότι μέχρι στιγμής ο σεισμός στην Αθήνα ακολουθήθηκε από τρεις μετασεισμούς (3,2 , 2,5 και 3,6 Ρίχτερ) «το οποίο θα χαρακτήριζα ως ενθαρρυντικό. Ομως ακόμα δεν μπορούμε να πούμε αν ο ισχυρός σεισμός ήταν ο κύριος ή όχι. Θα χρειαστούμε περισσότερο χρόνο και περισσότερα στοιχεία».

Στη συνέχεια, ο σεισμολόγος τόνισε ότι «προέχει η ψυχραιμία απ’ όλους, ιδίως στην περιοχή του κέντρου. Αν διαπιστώθηκαν εμφανείς βλάβες, πρέπει άμεσα να ζητείται η συμβουλή μηχανικού, του δήμου ή και ιδιώτη».

Καταλήγοντας, ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος υπογράμμισε ότι «θεωρούμε σχεδόν βέβαιο ότι θα επακολουθήσουν μετασεισμοί. Και οι κάτοικοι θα πρέπει να είναι ψυχολογικά έτοιμοι».