Δευτέρα, 18 Μαΐου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης γελιέται ότι θα διώξει τις ευθύνες του με ανασχηματισμούς

TechTeam από TechTeam
20/08/2021 17:33
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
51
SHARES
108
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Google Πρόσθεσε το tilegrafimanews.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

“Ζήσαμε την κατάρρευση του επιτελικού κράτους του κ. Μητσοτάκη σε live μετάδοση”, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νάσος Ηλιόπουλος, υπογραμμίζοντας: “Η σκέψη μας είναι στους ανθρώπους που δίνουν τη μάχη στα μέτωπα των πυρκαγιών και σε όσους έχουν χάσει τους κόπους μιας ζωής. Ο τρόπος με τον οποίο γίνεται ο πολιτικός διάλογος πρέπει να σέβεται αυτήν την πραγματικότητα”.

“Ο κ. Μητσοτάκης γελιέται ότι θα διώξει τις πολιτικές ευθύνες από πάνω του διώχνοντας τον κ. Χρυσοχοΐδη ή με ανασχηματισμούς. Η πολιτική ευθύνη για ό,τι συνέβη φέρει το όνομά του. Το ίδιο και η επιχειρησιακή ευθύνη αφού συγκέντρωσε όλες τις αρμοδιότητες στο πρωθυπουργικό γραφείο. Γι’ αυτό εμείς δεν ζητάμε την παραίτηση των κκ Χρυσοχοΐδη ή Χαρδαλιά. Δεν μας ενδιαφέρει να ζητήσουμε από ένα “σκιάχτρο” να παραιτηθεί. Οι ευθύνες είναι του πρωθυπουργού”, επισήμανε, ενώ επέρριψε ευθύνες και για το γεγονός ότι δεν υπήρχε σαφή εικόνα και σωστή διαχείριση για τα εναέρια μέσα: “Δεν γίνεται στην Εύβοια να μην γνωρίζει ο αρχηγός της πυροσβεστικής πόσα εναέρια μέσα επιχειρούσαν, ούτε γίνεται ο κ. Χαρδαλιάς να λέει ψέματα για τον αριθμό τους. Δεν γίνεται να ανακοινώνει 74 εναέρια μέσα το πρωθυπουργικό γραφείο και τελικά να είναι μόλις 20 πάνω από την Εύβοια”.

“Είναι ακριβώς η πολιτική Μητσοτάκη που έχει εκτοξεύσει την ανασφάλεια των πολιτών. Η ΝΔ που βγήκε με πρόγραμμα την ασφάλεια είναι ο βασικός παράγοντας ανασφάλειας των πολιτών. Ασφάλεια δεν είναι να προσλαμβάνει ειδικούς φρουρούς, αλλά να έχει ο κόσμος πρόσβαση στη δημόσια υγεία. Δυστυχώς, έχουμε μια κυβέρνηση που επιχειρεί να κλείσει νοσοκομεία και να συγχωνεύσει κλινικές. Ασφάλεια είναι επιπλέον να ξέρεις ότι θα μπορέσεις να έχεις πρόσβαση σε βασικά κοινωνικά αγαθά και ότι ο κρατικός μηχανισμός θα κινητοποιηθεί σε έκτακτες συνθήκες”, σημείωσε.

Υπενθυμίζοντας ότι μετά την τραγωδία του 2018: “Ο ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε μια ανεξάρτητη πολιτικά επιτροπή εμπειρογνωμόνων που κατέληξε στο σχέδιο Γκόλνταμερ για την αναδιαμόρφωση της πολιτικής προστασίας. Ταυτόχρονα προχώρησε υπήρξε και καταλογισμός επιχειρησιακών ευθυνών, αφού απομακρύνθηκαν τότε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ και της Πυροσβεστικής. Τον τότε αρχηγό της ΕΛΑΣ αναβάθμισε σε γενικό γραμματέα η ΝΔ”.

Ο Ν. Ηλιόπουλος εκτίμησε πως “το χειρότερο που θα μπορούσε να κάνει η Αριστερά αυτή τη στιγμή είναι να επιχειρήσει να κάνει ‘πολιτικό ταμείο’ πάνω στην καμένη γη”. “Το 2007 την πιο χυδαία αντιπολίτευση απέναντι στις πυρκαγιές είχε κάνει ως βουλευτής του ΛΑΟΣ ο Άδωνις Γεωργιάδης. Αυτός ο τρόπος πολιτικής έχει γίνει ηγεμονικός πλέον στη ΝΔ, που έχει αποκτήσει μια κατεύθυνση alt-right”, τόνισε. “Δουλειά της Αριστεράς είναι να οργανώσει την αλληλεγγύη για τους ανθρώπους που επλήγησαν. Κανείς άλλος δεν θα το κάνει. Και ταυτόχρονα να προτείνει σοβαρές λύσεις για τα ζητήματα του περιβάλλοντος”, είπε.

Ο εκπρόσωπος Τύπου επισήμανε στη συνέχεια: “Αυτή τη στιγμή στην Εύβοια δεν πρέπει να προχωρήσει κανένα επιχειρηματικό σχέδιο χωρίς την τοπική κοινωνία. Όλα οφείλουν να προχωρήσουν στη βάση των οικονομικών αναγκών του νησιού και της οικολογικής του ανασυγκρότησης. Χρειαζόμαστε νέο μοντέλο παραγωγής, αλλά και κατανάλωσης ενέργειας. Η πράσινη μετάβαση πρέπει να αφορά την κοινωνία, όχι να δημιουργήσει περισσότερους αποκλεισμούς. Και την ίδια στιγμή, τα ζητήματα της κλιματικής κρίσης πρέπει να επανέλθουν στο επίκεντρο της πολιτικής συζήτησης”.

Ακόμη πρότεινε: “Απαιτείται άμεσα ν’ ανοίξει τη συζήτηση για τον ανασχεδιασμό των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ -ειδικά για τη βόρεια Εύβοια. Να αποσυρθεί ο αντιπεριβαλλοντικός νόμος του κ. Χατζηδάκη, που πέρασε πέρυσι μέσα στο καλοκαίρι, και παρά τις σφοδρές αντιδράσεις, με αποτέλεσμα να καταργηθεί το σύνολο των κυρωμένων δασικών χαρτών. Όταν ακυρώνεις τους δασικούς χάρτες κλείνεις το μάτι σε όσους θέλουν να καταπατήσουν δημόσια γη. Πρέπει άμεσα να γίνει η συζήτηση για ένα κλιματικό νόμο. Επιπλέον η χώρα είναι κρίσιμο να έχει άμεσα δασικούς χάρτες και κτηματολόγιο. Το γεγονός ότι τόσα χρόνια δεν είχαμε είναι ζήτημα πολιτικών διαμεσολαβήσεων και συμφερόντων”.

Ο Ν. Ηλιόπουλος υπενθύμισε επιπλέον: “Επί ΣΥΡΙΖΑ το 2018-2019 λειτούργησε ένα πρόγραμμα δασοπροστασίας με 5.066 εργαζόμενους, αλλά αυτό καταργήθηκε από τη ΝΔ. Το πρόβλημα της έλλειψής τους το αντιμετωπίσαμε τώρα με τις πυρκαγιές. Όταν, δε, ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε τη μάχη για την νομιμοποίηση των πενταετούς συμβάσεως πυροσβεστών η ΝΔ ήταν ενάντια γιατί υπερασπίστηκε τον κανόνα μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις”.


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Καλό μήνα! Για όσους ονειρεύονται ακόμα δίπλα στη θάλασσα… Julio Iglesias – Quijote !!

01/05/2026 | 23:55
Featured

Σενάριο-σοκ για το ΝΑΤΟ: Ευρωπαϊκή άμυνα χωρίς ΗΠΑ – Η μυστική στρατηγική, ο ρόλος της Γερμανίας και το «ρίσκο Τραμπ»

15/04/2026 | 13:20
ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ

6 Απριλίου: Μεγάλη Δευτέρα – Ιωσήφ του Παγκάλου

06/04/2026 | 00:05
ΔΙΕΘΝΗ

Λαβρόφ κατά ΗΠΑ για τη Βενεζουέλα – Τι γράφουν τα διεθνή μέσα για τους νέους περιορισμούς και την ενεργειακή σύγκρουση

11/02/2026 | 21:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Επίθεση Γεννηματά σε Μητσοτάκη για τις πυρκαγιές από την πυρόπληκτη Γορτυνία


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΠΡΩΙΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΚΟΝΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

    Καιρός: Πότε έρχονται βροχές και καταιγίδες – Η πρόγνωση μέχρι Παρασκευή

    96 shares
    Share 38 Tweet 24
  • Πολιτικός Σεισμός: Τσίπρας, Καρυστιανού και Σαμαράς και το νεο πολιτικό σκηνικό! Τι λένε οι αναλυτές 

    70 shares
    Share 28 Tweet 18
  • Μοναστήρια στην Αττική: Διευθύνσεις και τηλέφωνα

    344 shares
    Share 138 Tweet 86
  • Διορθωτική και βελτιωμένη πρόταση έστειλε η Τεχεράνη μέσω Πακιστάν στον Τραμπ

    67 shares
    Share 27 Tweet 17
  • Μαρτυρίες πιστών για το μήλο της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου

    151 shares
    Share 60 Tweet 38
  • ΟΣΔΕ 2026: Τέλος στις «κλειστές πόρτες» των ΚΥΔ – Η ΑΑΔΕ αλλάζει τα πάντα σε επιδοτήσεις, ελέγχους και αγροτικές δηλώσεις

    64 shares
    Share 26 Tweet 16
  • Reuters για ΔΕΗ: Καλύφθηκε άμεσα η ΑΜΚ των 4 δισ. ευρώ – Αναμένονται προσφορές πάνω από 15 δισ. ευρώ

    64 shares
    Share 26 Tweet 16
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch