Χιονισμένο τοπίο αντίκρισαν όσοι ξύπνησαν το πρωί και στην πόλη του Ρεθύμνου, όπου η χιονόπτωση συνεχίζεται έχοντας καλύψει τα πάντα και να έχει φτάσει μέχρι τα βόρεια παράλια του Νομού!

Φωτορεπορτάζ από το rethemnos.gr

Η «Αριάδνη» έχει κάνει κατάλευκο τον Νομό Ρεθύμνου, μέχρι και την παραλία της πόλης και εκατοντάδες Ρεθυμνιώτες έχουν ξεχυθεί στους δρόμους καθώς το φαινόμενο έχει να συμβεί από το 2004!

Φώτο Ηλίας Λουλούδης
Βέβαια αρκετές περιοχές έχουν αποκλειστεί και η διέλευση των οχημάτων είναι απαγορευτική. Πιο συγκεκριμένα κλειστοί είναι οι δρόμοι στην περιοχή Σπήλι – Γερακάρι και Ανώγεια – Νίδα. Οι οδηγοί που κινούνται στο δρόμο προς Αρκάδι, καθώς και στο ευρύτερο επαρχιακό δίκτυο Μυλοποτάμου, Αμαρίου και του ορεινού δυτικού Ρεθύμνου, οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Ρεθύμνου, οι πολίτες καλό είναι να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις άκρως απαραίτητες.

Η έντονη χιονόπτωση ξεκίνησε τα ξημερώματα της Κυριακής. Από τις 02:00, τα εκχιονιστικά μηχανήματα βγήκαν στους δρόμους, στο σύνολο του οδικού δικτύου, προκειμένου οι δρόμοι να παραμείνουν ανοιχτοί.

Αρκετές περιοχές του Ρεθύμνου αντιμετωπίζουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση με συνεχείς διακοπές ρεύματος. Στην πόλη, σε περιοχές του πρώην Δήμου Αρκαδίου, στον Μυλοπόταμο, στο Αμάρι, καθώς και άλλα σημεία του νομού μένουν στο σκοτάδι ανά διαστήματα. Διακοπές σημειώνονται και στο τηλεφωνικό δίκτυο.

Τα σχολεία την Δευτέρα θα παραμείνουν κλειστά λόγω κακοκαιρίας.
«Μίνι περιπέτεια» για καλεσμένους σε κοινωνική εκδήλωση στο Αμάρι!

Μια μικρή περιπέτεια έζησαν τα ξημερώματα της Κυριακής, καλεσμένοι κοινωνικής εκδήλωσης στην Πατσό Αμαρίου, οι οποίοι εγκλωβίστηκαν λόγω της χιονόπτωσης. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία επενέβη άμεσα και τους απεγκλώβισε.

ΠΟΥ ΧΙΟΝΙΖΕΙ ΤΩΡΑ: ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ