: Συνελήφθη χθες στην Καλαμάτα, από άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ένας 56χρονος γιατρός του Δημοσίου, που προμηθευόταν ναρκωτικά φάρμακα, με πλαστές ιατρικές συνταγές.

Πάνω στον 56χρονο και μέσα στο όχημα στο οποίο επέβαινε, βρέθηκαν 90 ναρκωτικά χάπια, δύο σύριγγες, τέσσερα συνταγολόγια, ένα φιαλίδιο υδροχλωρικής πεθιδίνης, αλλά και μία σφραγίδα και μία ιατρική συνταγή που αποδείχθηκε πλαστή.

Έτσι, ο άνδρας συνελήφθη και προσήχθη στην Ασφάλεια για προανάκριση, με τους άνδρες της Δίωξης να πραγματοποιούν έρευνα στο σπίτι του.

Εκεί, βρήκαν άλλες πέντε σφραγίδες διαφόρων τύπων την προέλευση των οποίων ερευνούν, 13 βιβλιάρια συνταγών που εξετάζεται αν είναι κλεμμένα, πλήθος αποκόμματα ιατρικών συνταγών, τρία φαρμακευτικά σκευάσματα και έναν εκτυπωτή στον οποίο πιθανότατα τύπωνε τις συνταγογραφήσεις.

Ο 56χρονος, κατά το χρονικό διάστημα από την 30.10.2017 έως και χθες, στην Καλαμάτα και σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, προσκόμισε σε φαρμακείο δεκατρείς πλαστές ιατρικές συνταγές και προμηθεύτηκε πλήθος δισκίων που εμπίπτουν στην νομοθεσία για τα ναρκωτικά.

Επιπλέον, διακριβώθηκαν άλλες δύο περιπτώσεις κατά τις οποίες, προσκομίζοντας πλαστές ιατρικές συνταγές, επιχείρησε να προμηθευτεί ναρκωτικές ουσίες από φαρμακεία, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

iefimerida.gr