Για επικίνδυνες καταστάσεις που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο από αγέλες σκύλων κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η . Η Ομοσπονδία θεωρεί ότι η κατάσταση έχει γίνει άκρως επικίνδυνη και ζητάει από τη διοίκηση να πάρει μέτρα πριν «θρηνήσουμε θύματα». Αναφέρει μάλιστα και ένα περιστατικό όπου τα σκυλιά δάγκωσαν στο πόδι έναν γιατρό.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

«Αγέλες σκύλων επιτίθενται και τραυματίζουν προσωπικό

Καμία μέριμνα, καμία φύλαξη

Στο Γ.Ν. Κιλκίς οι εργαζόμενοι και οι ασθενείς αντιμετωπίζουν επικίνδυνες καταστάσεις από την έλλειψη φύλαξης.

Στο χώρο του Νοσοκομείου υπάρχουν αγέλες αφηνιασμένων αδέσποτων σκυλιών που εξαγριωμένα επιτίθενται στο προσωπικό. Καμία μέριμνα δεν λαμβάνεται για την φιλοξενία τους σε ειδικό χώρο και για την στείρωσή τους σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και τις φιλοζωικές οργανώσεις.

Τα σκυλιά εισέρχονται εντός του Νοσοκομείου στους διαδρόμους, τα σκαλιά, στους θαλάμους νοσηλείας.

Από το βιβλίο συμβάντων του Νοσοκομείου την Κυριακή 12/11/2017 και από αναφορές προκύπτουν περιστατικά με επιθέσεις σκύλων σε προσωπικό του Νοσοκομείου. Έχουμε περιστατικό που τα σκυλιά έριξαν κάτω και δάγκωσαν στο πόδι ιατρό.

Η κατάσταση δεν ευαισθητοποιεί τη Διοικήτρια να πάρει μέτρα. Πότε θα πάρει μέτρα η κυρία Βλάχου; Όταν θρηνήσουμε θύματα;

Από την παντελή έλλειψη φύλαξης συμβαίνουν κατά καιρούς ξυλοδαρμοί, προπηλακισμοί ,καταστροφές ιατρικού εξοπλισμού, κατάληψη χώρων από περιθωριακά άτομα.

Το Νοσοκομείο δεν διαθέτει ούτε ένα φύλακα. Θυρωρός -τηλεφωνητής υπάρχει μόνο τις εργάσιμες ημέρες και μόνο κατά το πρωινό ωράριο. Γι’ αυτό η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου», όπως γράφει το newsbeast.gr