Σάββατο, 2 Αυγούστου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Έρχεται χιονιάς που ίσως θυμίσει το 2002

Newsroom από Newsroom
12/01/2021 18:00
Ενημερώθηκε: 12/01/2021 18:01:16
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
51
SHARES
108
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Το κύμα ψύχους που αναμένεται να σαρώσει τη χώρα από την Πέμπτη ενδέχεται να θυμίσει τον χιονιά που είχε πλήξει τη χώρα τον Ιανουάριο του 2002 σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Ο υδράργυρος μπορεί να πέσει και κάτω από τους -12 βαθμούς Κελσίου και όχι μόνο σε ορεινές αλλά και πεδινές περιοχές. «Αυτό θα οδηγήσει σε σχηματισμό ισχυρού παγετού που ίσως να κρατά όλη την ημέρα δηλαδή να είναι ολικός« αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η ανάρτηση στο Facebook:

«ΕΡΧΕΤΑΙ ΧΙΟΝΙΑΣ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΘΥΜΙΣΕΙ ΤΟ 2002

Κύμα ψύχους αναμένεται όπως έχουμε ήδη ενημερώσει να σαρώσει τη χώρα μας από την ερχόμενη Πέμπτη και μέχρι τις αρχές της άλλης εβδομάδας. Από την μελέτη των διαθέσιμων προγνωστικών στοιχείων υπάρχει πιθανότητα αυτό το κύμα ψύχους να θυμίσει τον ισχυρό χιονιά που έπληξε τη χώρα μας τον Ιανουάριο του 2002 όπου γύρω στα Θεοφάνεια στην Αττική χιόνιζε για τρεις συνεχόμενες ημέρες ενώ ο υδράργυρος κατρακύλησε πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν στη βόρεια Ελλάδα βάζοντας στην κυριολεξία πολλές περιοχές στην “κατάψυξη” και για αρκετές ημέρες.

ΤΡΙΠΛΟ “ΧΤΥΠΗΜΑ” ΤΟΥ ΠΟΛΙΚΟΥ ΨΥΧΟΥΣ
Από τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας φαίνεται να σχηματίζονται τρεις διαδοχικές κακοκαιρίες που ανάλογα τη θέση και την τροχιά που θα ακολουθήσουν θα καθοριστεί και το ποιες περιοχές θα επηρεαστούν και πόσο χαμηλά θα κατέβουν τα χιόνια.

Αιτία γι’ αυτή την εξέλιξη αποτελεί η κίνηση πολικής αέριας μάζας από τα βόρεια τμήματα της Ευρώπης προς τη χώρα μας κίνηση η οποία προέκυψε από το ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό που έπληξε την Ιβηρική χερσόνησο με τα πολλά χιόνια και το ψύχος στις εκεί περιοχές.

Καθώς αυτή η πολική αέρια μάζα θα αλληλεπιδράσει αφενός με τις πολύ θερμές αέριες μάζες που μας ήρθαν από τη βόρεια Αφρική και εκτόξευσαν τον υδράργυρο στους 28 βαθμούς κελσίου στη βόρεια Κρήτη και αφετέρου με θαλάσσιες εκτάσεις που θα συναντήσει στην πορεία της, θα σχηματίσει βαρομετρικά χαμηλά που θα φέρουν διαδοχικές κακοκαιρίες στην χώρα μας.

Το πρώτο βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να σχηματιστεί προς τη νότια Αδριατική και το βόρειο Ιόνιο και θα προκαλέσει ισχυρή κακοκαιρία το διήμερο Πέμπτη – Παρασκευή. Τα κύρια χαρακτηριστικά της Κακοκαιρίας θα είναι οι πολύ πυκνές χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας, η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, οι θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη αλλά και οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες με έμφαση θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Σε αυτό το διάστημα είναι πολύ πιθανό τα χιόνια να “χτυπήσουν” την πόρτα της Θεσσαλονίκης και να φτάσουν μέχρι και σε χαμηλά υψόμετρα του νομού Αττικής.

Το δεύτερο βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να σχηματιστεί μέσα στο Ιόνιο προς τα νότια τμήματά το διάστημα Σάββατο – Κυριακή δίνοντας αντίστοιχης υφής κακοκαιρία από Θεσσαλία και πιο κάτω. Σε αυτό το διάστημα δεν αποκλείεται να δούμε τα χιόνια να φτάνουν μέχρι και πολύ χαμηλά στο νομό Αττικής.

Το τρίτο βαρομετρικό χαμηλό το αναμένουμε να σχηματιστεί το διάστημα Δευτέρα – Τρίτη προς το νότιο νοτιοανατολικό Αιγαίο δίνοντας αντίστοιχης υφής κακοκαιρία με αυτή του πρώτου βαρομετρικού χαμηλού σε περιοχές που βρέχονται από το Αιγαίο και συγκεκριμένα από το ύψος του Βόλου και πιο κάτω.

ΙΣΧΥΡΟΣ ΚΑΙ ΟΛΙΚΟΣ ΠΑΓΕΤΟΣ
Καθώς ο καιρός αναμένεται να ξαστερώσει στη βόρεια Ελλάδα από Σάββατο και μετά, ο υδράργυρος θα κατρακυλήσει πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν. Δεν θα ήταν έκπληξη να συναντήσουμε θερμοκρασίες ακόμη και κάτω από τους -10 με -12 βαθμούς κελσίου και αυτό όχι σε ορεινές περιοχές αλλά σε πεδινές! Αυτό θα οδηγήσει σε σχηματισμό ισχυρού παγετού που ίσως να κρατά όλη την ημέρα δηλαδή να είναι ολικός.

Στους επισυναπτόμενους χάρτες αποτυπώνονται όσα αναλύθηκαν παραπάνω.

Η κατάσταση απαιτεί συνεχόμενη μελέτη των νεότερων και διαθέσιμων προγνωστικών στοιχείων οπότε και καλό είναι να παρακολουθείτε τα δελτία καιρού και κάθε νέα ενημέρωση.

Η παραπάνω ανάλυση αποτελεί μια πρώτη προσέγγιση για την κακοκαιρία που αναμένουμε. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να υπάρξουν αλλαγές καθώς θα πλησιάζουμε στις ημερομηνίες εκδήλωσης των κυμάτων κακοκαιρίας.

Μείνετε ενημερωμένοι και προετοιμαστείτε κατάλληλα!
Να έχουμε μια υπέροχη ημέρα και προσοχή στις καταιγίδες και τις βροχές σήμερα!

newsbeast.gr

Ετικέτες: ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΚλέαρχος ΜαρουσάκηςΧΙΟΝΙΑ

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Alex Rasov

01/08/2025 | 23:45
HOT NEWS

Καλό μήνα! Για όσους ονειρεύονται ακόμα δίπλα στη θάλασσα… Julio Iglesias – Quijote !!

01/08/2025 | 00:15
HOT NEWS

ΟΡΕΣΤΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ – Τυχερό μου αστέρι

03/07/2025 | 00:13
HOT NEWS

ΚΛΕΙΔΩΣΑΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ! Έξτρα λεφτά αν έχετε τόση σύνταξη – Ποιοι χάνουν τα αναδρομικά, τι πρέπει να κάνουν τώρα και ποιοι βγαίνουν στα 60

28/06/2025 | 09:02
Load More
Επόμενο Άρθρο

12/1/2021- Μάχη του Μαραθώνα στο survivor Greece 2021 - Αποχώρηση σαρβαιβορ - ΦΑΡΜΑ αγρότες


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Πέθανε δημοσιογράφος – Συνάδελφοί της μιλούν στο tilegrafimanews.gr για την 52χρονη συντάκτρια που αγάπησε τον Βόλο

    380 shares
    Share 152 Tweet 95
  • Βγάζει τα πυρηνικά υποβρύχια ο Τραμπ μετά τις δηλώσεις Μεντβέντεφ: «Τα λόγια συχνά οδηγούν σε απρόβλεπτες συνέπειες»

    313 shares
    Share 125 Tweet 78
  • Σκηνές έντασης στην Κόρινθο: Παπαδιά κατηγορεί ιερέα για εξωσυζυγική σχέση – Απόπειρα επίθεσης με αυτοκίνητο

    280 shares
    Share 112 Tweet 70
  • ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ – Συνελήφθη η γυναίκα με το καροτσάκι: Το παιδί ήταν ήδη νεκρό;

    275 shares
    Share 110 Tweet 69
  • Κωνσταντινούπολη: Τριμερής Τουρκίας–Ιταλίας–Λιβύης με τουρκικά drones,και ρόλο-σκιώδη στην Ανατολική Μεσόγειο- Η Ελλάδα ΕΚΤΟΣ!

    271 shares
    Share 108 Tweet 68
  • Γιορτή σήμερα 2 Αυγούστου, εορτολόγιο: Ανακομιδή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Πρωτομάρτυρα Στεφάνου

    234 shares
    Share 94 Tweet 59
  • 10.000 ευρώ για μετεγκατάσταση στον Έβρο + Α21 Επίδομα Παιδιού: Όλες οι αιτήσεις που άνοιξαν στις 31 Ιουλίου 2025

    199 shares
    Share 80 Tweet 50
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch