Θετικός στον κορωνοϊό διαγνώστηκε εκπαιδευτικός σε σχολείο της Βουλιαγμένης.

Εξαιτίας του κρούσματος κορωνοϊού το Γυμνάσιο θα παραμείνει κλειστό για 14 ημέρες, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε το υπουργείο Υγείας. Η απόφαση ελήφθη από τη Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μετά την εκτίμηση κινδύνου που διενεργήθηκε σήμερα, όταν διαπιστώθηκε η ύπαρξη του κρούσματος στο σχολείο. Συγκεκριμένα, το σχολείο θα παραμείνει κλειστό μέχρι και 9 Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι αρκετά σχολεία σε όλη τη χώρα παραμένουν κλειστά εξαιτίας κρουσμάτων κορωνοϊού.

Συνολικά, σύμφωνα με την ανανεωμένη λίστα του υπουργείου Παιδείας, τουλάχιστον σε 150 μονάδες είναι κλειστά τμήματα. Αναλυτικά, μπορείτε να δείτε τη σχετική λίστα στο υπουργείο Παιδείας στο link: https://www.sch.gr/anastoli/web/index.php.

Τι προβλέπει το πρωτόκολλο για θετικό κρούσμα κορωνοϊού σε σχολείο
Στην περίπτωση εκπαιδευτικού με θετικό τεστ ο οποίος/η οποία διδάσκει σε περισσότερα από ένα τμήματα, ή έχει έρθει σε επαφή με περισσότερα άτομα, το πρωτόκολλο προβλέπει ότι για τον προσδιορισμό των απαραίτητων μέτρων θα πρέπει να γίνεται ειδική κάθε φορά εκτίμηση κινδύνου για τυχόν στενές επαφές εντός 48 ωρών πριν την έναρξη των συμπτωμάτων (ή έως και 10 ημέρες μετά από αυτήν), λαμβάνοντας υπόψη τα εξής:

τον αριθμό των διδακτικών ωρών που δίδαξε στο κάθε τμήμα
τον τρόπο χρήσης μάσκας -από τον ίδιο και τους άλλους- κατά τις επαφές με άλλα άτομα
τον τρόπο τήρησης αποστάσεων από τα άτομα με τα οποία ήρθε σε επαφή
τη διάρκεια της επαφής με τα άτομα αυτά κ.λπ.