Πριν από λίγο η αστυνομική διεύθυνση έδωσε το «πράσινο φως» για να ανοίξει η Εγνατία οδός στην κυκλοφορία βαρέων οχημάτων και λεωφορείων άνω από 3,5 τόνων από τον κόμβο της Σιάτιστας στην Κοζάνη έως τον κόμβο του Κατσικά στα .

Τα εκχιονιστικά μηχανήματα της καθόλη τη διάρκεια της νύκτας αποχιόνιζαν μια διαδρομή περίπου 130 χλμ από την Κοζάνη έως τα Ιωάννινα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, προκειμένου να κρατήσουν ανοικτή την οδό τουλάχιστoν για τα αυτοκίνητα.

Περίπου 400 νταλίκες ήταν ακινητοποιημένες κατά μήκος του δρόμου από τον Πολύμυλο, τη Σιάτιστα έως και τα Γρεβενά και μόλις πριν από λίγο η αστυνομία ύστερα από έλεγχο που έκαναν τα συνεργεία της, έδωσε την άδεια για την κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων.

Τα προβλήματα που προκάλεσε η χθεσινή σφοδρή είναι πολλά. Περισσότερα από σαράντα στα πεδινά της και στα ορεινά του Βοΐου είναι από χθες αργά τη νύκτα , ενώ συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ -παρότι ελέγχουν όλη τη γραμμή μεταφοράς- δεν έχουν εντοπίσει ακόμη το πρόβλημα που προκάλεσε τη διακοπή της ηλεκτροδότησης. Στα χωριά αυτά έχουν αρχίσει να παρουσιάζονται και προβλήματα υδροδότησης.

Στα Γρεβενά, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Ευάγγελος Σημανδράκος, κατά τη διάρκεια της νύκτας επιστρατεύτηκε αποχιονιστικό μηχάνημα για να ανοίξει τον δρόμο, προκειμένου ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ να φτάσει στην Αλατόπετρα Γρεβενών και να παραλάβει πρόσφυγα με σοβαρό πρόβλημα υγείας για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο της πόλης.

Επιπλέον, πολλοί κτηνοτρόφοι δήλωσαν ότι από τη χιονόπτωση έχουν αποκλειστεί οι μονάδες τους, με αποτέλεσμα μηχανήματα της περιφέρειας και των δήμων να έχουν επιστρατευθεί για να ανοίξουν οι αγροτικοί δρόμοι στο Λιβαδερό, τον Μεταξά και τα Σιδερά Κοζάνης.

Τα σε όλη τη δυτική Μακεδονία με αποφάσεις των δημάρχων παραμένουν κλειστά.