Λουκάς Παπαδήμος: Για δύο ακόμα ημέρες θα παραμείνει στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ο οποίος έπεσε θύμα τρομοκρατικής επίθεσης το απόγευμα της Πέμπτης.

Οι γιατροί πάντως παρουσιάστηκαν καθησυχαστικοί για την πορεία της υγείας του κ. Παπαδήμου και εξήγησαν ότι η απόφασή τους πάρθηκε για καλύτερη παρακολούθηση.

Αυτή τη στιγμή το πιο σοβαρό τραύμα είναι στο δεξί μηρό καθώς η πληγή έφτασε μέχρι τους μυς, ενώ χωρίς πρόβλημα η αναπνοή του

Όπως ανακοίνωσαν οι δύο επικεφαλής θεράποντες ιατροί, ο διευθυντής Πλαστικής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» Γιώργος Χαρκιολάκης και ο διευθυντής της Α΄ Χειρουργικής Βασίλης Βουγάς, ο κ. Παπαδήμος θα χρειαστεί να μείνει άλλες δύο ημέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για καλύτερη παρακολούθηση της πορείας της υγείας του.

«Είναι σταθερή η κατάστασή του, είναι πολύ καλά, έχει αποσοληνωθεί. Θα τον κρατήσουμε για δύο ημέρες στη ΜΕΘ, αμέσως μετά όταν δούμε ότι η κατάστασή του είναι σταθερή θα τον πάμε σε δωμάτιο. Έχει δική του αναπνοή και δεν χρειάζεται να φορά ούτε μάσκα» εξήγησαν οι δύο γιατροί.

Όσον αφορά το βαρύτερο από τα τραύματά του κ. Παπαδήμου στον δεξί μηρό οι γιατροί είπαν ότι είναι βαθύ και έχει φτάσει μέχρι τους μυς προσθέτοντας ότι θα αντιμετωπιστεί πλέον με συνεχείς αλλαγές.

Ερωτηθέντες για τα πρώτα λεπτά μετά την διακομιδή του πρώην πρωθυπουργού στο νοσοκομείο οι δύο γιατροί είπαν ότι «ήταν πολύ αγχωμένος, του είπαμε ότι όλα θα πάνε καλά, του εξηγήσαμε ότι θα καθαρίσουμε την πληγή με γενική νάρκωση. Όταν ξύπνησε ήταν πολύ ήρεμος και μας είπε ότι έγιναν όπως έπρεπε να γίνουν».

Ακόμα καλύτερη είναι η κατάσταση των δύο συνοδών του κ. Παπαδήμου, με τον έναν από τους δύο να αντιμετωπίζει κάποιο μικρό πρόβλημα ακοής, καθώς σύμφωνα με τους δύο γιατρούς πιθανότατα θα πάρουν και οι δύο εξιτήριο σήμερα.