Ο Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα της Βουλής προειδοποίησε ότι το κόμμα του θα απέχει από την ψηφοφορία για το πως θα διαμορφωθεί τελικά το ψηφοδέλτιο της ψηφοφορίας εάν η κυβέρνηση επιμείνει σε ψηφοδέλτιο που εκτός από τα άρθρα θα μπουν και οι κατευθύνσεις που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ ως προς την αναθεώρηση τους.

«Οδηγούμε τη χώρα σε θεσμική εκκρεμότητα κολοσσιαίων διαστάσεων. Αν υπάρχουν δεσμεύσεις στις κατευθύνσεις παρακωλύεται η ανάγκη για ευρύτερες συναινέσεις.

Η συζήτηση που κάνουμε τώρα είναι συζήτηση που αφορά τον τρόπο οργάνωσης της ψηφοφορίας. Το πρακτικό ζήτημα είναι τι θα τεθεί σε ψηφοφορία. Σε ψηφοφορία αύριο πρέπει να τεθεί η ανάγκη αναθεώρησης αριθμητικά προσδιοριζομένων διατάξεων του Συντάγματος με άρθρο παράγραφο ή εδάφιο χωρίς αναφορά σε κατεύθυνση.

Αν η ολομέλεια θεωρήσει ότι πρέπει να επιβάλει την δίκη σας άποψη εμείς δεν θα μετάσχουμε σε αυτή την προκαταρκτική ψηφοφορία γιατί δεν νομιμοποιούμε την απόφαση αυτή. Αυτό παραβιάζει το άρθρο 110 του Συντάγματος. Αν η ψήφος μας επιχειρηθεί να ερμηνευθεί ως ψήφος προς την κατεύθυνση δεν αναγνωρίζουμε αυτή την ψήφο και δεν μετέχουμε σε αυτή την ψηφοφορία ως προς την κατεύθυνση».