Μετά την κριτική του Σταύρου Κοντονή στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τον τρόπο εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, σειρά είχε απόψε να κάνει κριτική στις κυβερνητικές προτάσεις και ο πρώην υπουργός παιδείας Νίκος Φίλης.

Ο κ. Φίλης χαρακτήρισε περιορισμένη και άτολμη την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για το άρθρο 3, αλλά και για για τις προτάσεις που αφορούν στο διαχωρισμό κράτους εκκλησίας

«Ο διαχωρισμός κράτους – εκκλησίας είναι ένα ώριμο κοινωνικό αίτημα, κατοχυρώνεται ο σεβασμός της θρησκείας όλων και ο ετερόθρησκος χαρακτήρας του κράτους» τόνισε ο Νίκος Φίλης. Πρόσθεσε δε πως «η προοπτική αυτή έχει προκαλέσει την κινδυνολογική έκρηξη των συντηρητικών δυνάμεων.

Δεν θέλουμε θρησκευόμενο κράτος και πολιτευόμενη εκκλησία. Η όποια συμφωνία πρέπει να υπακούσει στο δημόσιο συμφέρον».

Το «καρφί» σε Καμμένο

Μάλιστα ο κ. Φιλης δεν ξέχασε το γεγονός ότι έχασε την θέση του υπουργού Παιδειας λόγω της παρέμβασης του Πάνου Καμμένου στην υπόθεση με το θέμα της διδασκαλίας των θρησκευτικών και κάρφωσε τον πρώην συγκυβερνήτη του ΣυΡιζΑ

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «δεν θέλουμε να μετατρέπονται εκκλησιαστικοι ηγέτες σε πολιτικούς και Πολιτειακούς παράγοντες ούτε πολιτικούς αρχηγούς και υπουργούς να ειναι πρόθυμοι να ανατρέψουν την κυβέρνηση αν το ζητήσει ο Αρχιεπίσκοπος».