Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει από τις 10 το βράδυ της Τετάρτης στην Πάτρα, ανάμεσα στους οικισμούς Βούντενη και Συχαινά.

Η φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση της Βούντενης, στο ύψος του τούνελ «Πατρέας» της περιμετρικής. Στο σημείο επιχειρούσαν αρχικά 20 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας με 30 άντρες, αλλά στην διάρκεια της νύχτας ενισχύθηκαν οι δυνάμεις.

Συνολικά στην επιχείρηση μετέχουν στην διάρκεια της νύχτας 72 πυροσβέστες με 30 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, ενώ συνδράμουν και υδροφόρες ΟΤΑ.

Κοντά σε σπίτια η φωτιά, δόθηκε εντολή προληπτικής εκκένωσης
Οπως αναφέρουν τα τοπικά σάιτ, η φωτιά βρίσκεται πολύ κοντά σε σπίτια, με τους ανέμους να κάνουν ήδη δύσκολο το έργο της πυροσβεστικής. Κλειστά παραμένουν και τα δυο ρεύματα κυκλοφορίας της περιμετρικής από το ύψος της Εγλυκάδας.

Μεγάλη είναι η φωτιά που ξέσπασε τη νύχτα στην περιοχή των Σιχαινών
Οπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες του thebest.gr, οι φλόγες έχουν φτάσει σε απόσταση αναπνοής από ορισμένα απομονωμένα σπίτια στην περιοχή:

Οι φλόγες έχουν φτάσει σε απόσταση αναπνοής από σπίτια
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, δόθηκε εντολή προληπτικής εκκένωσης σε σπίτια του οικισμού Συχαινά, καθώς οι φλόγες έχουν πλησιάσει απειλητικά.

Μονοκατοικίες βρίσκονται μία ανάσα από τις φλόγες
Ηδη έχει ζητηθεί περαιτέρω ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων από άλλες περιοχές της Πελοποννήσου.

Στο σημείο βρίσκεται και ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, που τόνισε πως θα είναι μία πολύ δύσκολη νύχτα.

«Μάχη με τις φλόγες δίνουν απόψε οι πυροσβεστικές μας δυνάμεις, στην περιοχή των Συχαινών της Πάτρας. Η προσπάθεια να μην επεκταθεί η πυρκαγιά είναι μεγάλη και το έργο τους συνδράμει η Πολιτική Προστασία και ο μηχανισμός της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Είμαστε όλοι εδώ για να νικήσουμε και σε αυτή την μάχη… Ας ελπίσουμε όλα να πάνε καλά!», δήλωσε ο Περιφερειάρχης.