Πέμπτη, 6 Νοεμβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική Featured

Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της Ε.Σ.ΑμεΑ

TechTeam από TechTeam
21/08/2019 15:10
σε Featured, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ως απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την στρατηγική που θα ακολουθηθεί για την ουσιαστική και αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων των Ατόμων με Αναπηρία κατά την υποδοχή του προέδρου και εκπροσώπων της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ) στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι ο συντονισμός αυτής της στρατηγικής θα γίνεται σε επίπεδο πρωθυπουργικού γραφείου με εποπτεύοντα τον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη «έτσι ώστε να είμαστε σίγουροι ότι η στρατηγική θα έχει τα οριζόντια χαρακτηριστικά που απαιτείται».

Στην έναρξη της συνάντησης ο Πρωθυπουργός δήλωσε: «Σε συνέχεια των συστηματικών επαφών κατά το παρελθόν, έχω τη μεγάλη χαρά να σας υποδέχομαι και επίσημα στο Μέγαρο Μαξίμου. Επαναλαμβάνω και από τη θέση του Πρωθυπουργού ότι αποτελεί απόλυτη προτεραιότητά μου μια εμπεριστατωμένη και συνεκτική στρατηγική που θα αντιμετωπίζει ουσιαστικά και αποτελεσματικά τα προβλήματα των ατόμων με αναπηρία. Δεδομένου ότι στο μείζον αυτό θέμα έχει οριζόντια χαρακτηριστικά και αφορά αρμοδιότητα πολλών υπουργείων, η στρατηγική αυτή θα συντονίζεται από το πρωθυπουργικό γραφείο και από εμένα προσωπικά διά του υπουργού Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη».

Ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, Ιωάννης Βαρδακαστάνης δήλωσε: «Κύριε Πρόεδρε, είναι εξαιρετική η τιμή που σας συναντούμε σήμερα. Εμείς, όπως λέγεται, προσπαθούμε να δουλεύουμε με συστηματικό  και οργανωμένο τρόπο μεταφέροντας και τη γνώση και την εμπειρία που αποκτούμε από την ευρωπαϊκή και διεθνή μας δράση και εμπειρία.

Σε συνέχεια της συνάντησης που είχαμε στη Συνομοσπονδία στις 10 Σεπτέμβρη και της εξαιρετικής τοποθέτησης που κάνατε τότε, σας καταθέσαμε στις 15 Ιουλίου την πρότασή μας για ένα 4ετές πρόγραμμα δημόσιων πολιτικών για άτομα με αναπηρία, όπως ακριβώς τα είχαμε συζητήσει. Εξηγούσα μόλις προ ολίγου στον κ Υπουργό ότι έχουμε μπει στη δεύτερη φάση επεξεργασίας αυτού του προγράμματος, αυτής της πρότασης αναζητώντας τι θα θεωρούσαμε εμείς εμβληματική πολιτική και πρωτοβουλία ανά Υπουργείο.

Γιατί το σημαντικό είναι να πηγαίνεις σε αυτό που είναι ο πυρήνας για να χτίζεις πάνω σε αυτόν τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα. Και νομίζουμε ότι η χώρα είναι έτοιμη για μια εξαιρετική μεταρρυθμιστική προσπάθεια στα ζητήματα των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία. Σε 15 μέρες η χώρα θα εξεταστεί από την Επιτροπή του ΟΗΕ. Ξέρω ότι θα υπάρξει πολύ σημαντική Ελληνική αντιπροσωπεία εκεί, θα ηγηθώ εγώ της αντιπροσωπείας της Ομοσπονδίας στη συνάντηση εκεί.

Στόχος νομίζω όλων  μας είναι, έχοντας κατά νου ότι βεβαίως η χώρα μας πέρασε 10 χρόνια δύσκολα, ότι  τώρα μπορεί σε αυτό το νέο ξεκίνημα που κάνει να θέσει και τα θέματα των ατόμων με αναπηρία στο επίκεντρο της πολιτικής».

Πρωθυπουργός: «Χαίρομαι που θίξατε το χρονικό πλαίσιο της 4ετίας διότι αυτό συμπίπτει και με τον κυβερνητικό ορίζοντα και καταδεικνύει ότι οι πολιτικές αυτές είναι βραχυπρόθεσμες, μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες. Εγώ θέλω να σας επαναλάβω την απόλυτη αφοσίωσή μου στην υλοποίηση μιας τολμηρής πολιτικής για τα άτομα με αναπηρία και όπως σας είχα πει και όταν είχαμε βρεθεί στα γραφεία της Ομοσπονδίας, γνωρίζετε και τα προσωπικά μου βιώματα.

Και θεωρώ ότι με κάποιο τρόπο αποτελεί και ένα φόρο τιμής προς ένα πρόσωπο τη Μαρίκα Μητσοτάκη η οποία πρώτη με θάρρος τότε και με κόστος έβαλε στο δημόσιο διάλογο τα ζητήματα της αναπηρίας, μιλώντας η ίδια για το πρόβλημά της ίσως σε μια εποχή που η κοινωνία δεν ήταν ακόμη έτοιμη και ώριμη να μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα αυτά. Όμως τώρα είμαστε και έτοιμοι και ώριμοι και βγαίνοντας πια η χώρα από την κρίση δεν υπάρχει η δικαιολογία γιατί να μην μπορεί να υλοποιήσει μια τέτοια πολιτική.

Οπότε εμείς είμαστε πάντα ανοιχτοί, εγώ ως συνομιλητής σε επίπεδο Πρωθυπουργικού Γραφείου διά του Υπουργού Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη ο οποίος θα συντονίζει και όλα τα συναρμόδια Υπουργεία και νομίζω ότι το επόμενο βήμα είναι να μπορούμε να συμφωνήσουμε πια σε ένα κοινό σχέδιο δράσης με ξεκάθαρα μέσα, χρονικά ορόσημα και, κυρίως, μετρήσιμους δείκτες αποτελεσματικότητας».

Στη διάρκεια της συνάντησης ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης ανέλυσε τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς που αφορούν στα άτομα με αναπηρία και τόνισε ότι είναι ανοιχτός στο διάλογο και σε προτάσεις για τη  διαμόρφωση των πολιτικών και των νομοθετικών πρωτοβουλιών που θα αναληφθούν ενώ ο κ. Βαρδακαστάνης κατέθεσε τις θέσεις προτάσεις της Συνομοσπονδίας σε σειρά κρίσιμων ζητημάτων για τα ΑμεΑ.
Ανάμεσα στις προτάσεις που συζητήθηκαν και θα προωθηθούν προς υλοποίηση είναι:

Η συγκρότηση διαρκούς τεχνικής επιτροπής με τη συμμετοχή εκπροσώπων των συναρμόδιων υπουργείων και της συνομοσπονδίας για θέση και επεξεργασία προτάσεων.
Η δημιουργία Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας σε επίπεδο Πρωθυπουργού η οποία θα επιβλέπει την εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου για τα ΑμεΑ και θα εισηγείται ρυθμιστικές παρεμβάσεις.

Η άμεση ενσωμάτωση του προστατευτικού πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας που θα κωδικοποιεί τις διάσπαρτες νομοθετικές διατάξεις και θα εισάγει τις αναγκαίες παρεμβάσεις.
Ο Υπουργός Επικρατείας και ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ συμφώνησαν να βρίσκονται σε τακτική επαφή για την εφαρμογή των παραπάνω μέτρων.
proedro-tis-esamea

Ετικέτες: #ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣΕΣΑμεΑμαξίμου

ΣχετικάΆρθρα

(ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ) Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε το πρωί με τη νέα Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Kimberly Guilfoyle, στο Μέγαρο Μαξίμου, Αθήνα, Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2025. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ
Featured

Γκίλφοϊλ και Μητσοτάκης βγήκαν από το Μέγαρο Μαξίμου και χαιρέτησαν μικρούς μαθητές

05/11/2025 | 21:25 - Ενημέρωση 06/11/2025 | 00:18
Featured

ΕΛΤΑ : Ώρα αποφάσεων για το Μαξίμου

04/11/2025 | 07:55
Featured

Κυβερνητικά στελέχη: Παραπάνω από επίκαιρες οι δηλώσεις του Καραμανλή, λόγω των επιθέσεων της Αντιπολίτευσης στη Δικαιοσύνη

16/10/2025 | 07:15
Featured

Κρας τεστ για Μαξίμου, Σαμαρά και Τσίπρα: Ο Άγνωστος Στρατιώτης, οι «νοικοκυραίοι» και το νέο κέντρο βάρους της πολιτικής σκηνής

14/10/2025 | 13:15
Load More
Επόμενο Άρθρο

Από πιθανή βλάβη η πτώση του ελικοπτέρου


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Α21 και Επίδομα Θέρμανσης: Πληρωμές 28/11, πριν τα Χριστούγεννα και τέλη Ιανουαρίου – Όλα τα ποσά και τα κριτήρια για ΟΠΕΚΑ και ΑΑΔΕ

    238 shares
    Share 95 Tweet 60
  • Καιρός: Δεκαήμερο με βροχές – «Θα αποδειχθεί ο πιο βροχερός μήνας του έτους»

    237 shares
    Share 95 Tweet 59
  • ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΤΩΡΑ: ΕΛΓΑ και “ανωτέρα βία”: Κτηνοτρόφοι προς Τσιάρα – «Μετρήστε τα ζώα και πληρώστε δίκαια, πριν καταρρεύσουμε»

    194 shares
    Share 78 Tweet 49
  • ΠΛΗΡΩΜΕΣ -ΦΩΤΙΑ ΑΠΟ ΟΠΕΚΕΠΕ: 778 εκατ. ευρώ έως τέλη Νοεμβρίου για προκαταβολή τσεκ, Μέτρο 23 και ΕΦΚ πετρελαίου – Όλα εξαρτώνται από το Action Plan 2

    133 shares
    Share 53 Tweet 33
  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 2026: Αυξήσεις 2,4%, επίδομα 250€, αναδρομικά έως 13.784€ και κατάργηση προσωπικής διαφοράς

    108 shares
    Share 43 Tweet 27
  • ΠΟΥΤΙΝ: Μαζική παραγωγή του βαλλιστικού RS-26 «Oreshnik» – ανησυχία σε Ευρώπη και ΝΑΤΟ

    75 shares
    Share 30 Tweet 19
  • «Προειδοποιούν οι σεισμολόγοι: Ο Ελλαδικός χώρος “φορτώνει” ενέργεια – Τι δείχνουν οι τελευταίες δονήσεις σε Αιγαίο και Τουρκία»

    207 shares
    Share 83 Tweet 52
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch