Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική HOT NEWS

Μητσοτάκης: Προστατεύσαμε χιλιάδες ανθρώπους – Το 112 απέδειξε την αξία του

TechTeam από TechTeam
25/08/2021 17:31
σε HOT NEWS, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
51
SHARES
108
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Παράλληλα, υπεραμύνθηκε τη πολιτική των εκκενώσεων των οικισμών μέσω του «112», τονίζοντας ότι ενεργοποιήθηκε το 112, το οποίο απέδειξε την αξία του, ενώ ειδική αναφορά έκανε στην ενίσχυση της πυροσβεστικής με προσωπικό, νέα οχήματα αλλά και εναέρια μέσα. «Είχαμε 74 εναέρια μέσα, τα περισσότερα από κάθε άλλη φορά.

Η χώρα είχε προνοήσει να εξοπλιστεί με περισσότερα και κάποια δοκιμάστηκαν για πρώτη φορά. Είχαμε προνοήσει να παρέμβουμε σε 23 επικίνδυνες περιοχές, οικισμούς που ήταν πολύ κοντά σε δάση», είπε χαρακτηριστικά.

«Πρώτη προτεραιότητα παραμένει η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπήρξε αμφισβήτηση αυτής της προσπάθειας. Αυτή η κριτική δεν έχει καν επιχειρησιακή ισχύ», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του χαρακτηρίζοντας ότι είναι μικρόψυχη η κριτική». «Αυτή η κυβέρνηση θα φύγει, η κουλτούρα του 112 όμως είναι παρακαταθήκη για τη χώρα», είπε.

«Είχαμε προνοήσει να παρέμβουμε σε 21 επικίνδυνες περιοχές, οι οποίες είχαν χαρακτηριστικά που προσομοίαζαν με αυτά στο Μάτι. Αυτές οι παρεμβάσεις έγιναν», είπε.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τον καύσωνα επίπονο που άπλωσε τις φωτιές του σε όλη της Μεσόγειο. «Είχαμε έναν παρατεταμένο καύσωνα που δεν είχαμε βιώσει από το 1987. Είχαμε προνοήσει να επενδύσουμε στην Πολιτική Προστασία, η οποία μετατράπηκε σε μια αξιόμαχη κρατική οντότητα», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Παρά την ένταση των φωτιών, κανείς οικισμός δεν κάηκε ολοσχερώς. Πετύχαμε στον στόχο μας να προστατεύσουμε τις ανθρώπινες ζωές, τους οικισμούς και τις κρίσιμες υποδομές», είπε και ανέφερε ότι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία υπήρχε οδός διαφυγής για να απομακρυνθούν οι πολίτες με ασφάλεια και ταχύτητα. Στον δρόμο που συνδέει το Σούνιο με το Λαύριο υπάρχουν δύο ταμπέλες που οδηγούν τους πολίτες πως να απομακρυνθούν σε περίπτωση κινδύνου προς τη θάλασσα. Στη φωτιά στη Βαρυμπόμπη είπε πως καταβλήθηκαν υπεράνθρωπες προσπάθειες να μην υπάρχει διακοπή ηλεκτροδότησης στην Αθήνα.

Κληθήκαμε να διαχειριστούμε αρχές Αυγούστου 1.279 πυρκαγιές, περίπου 60 την ημέρα, πολλές εκ των οποίων ήταν προϊόν εμπρησμού.

Αναφερόμενος ειδικά στα Βίλια επεσήμανε ότι ενεργοποιήθηκε ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός. «Έγιναν εκατοντάδες ρίψεις νερού και παρά τη μεγάλη κινητοποίηση, χρειάστηκαν τρεις ημέρες για να τη σβήσουμε. Να μας υποδείξετε που έγινε το λάθος», είπε.

«Δεν έλειψαν τα λάθη», παραδέχθηκε και τόνισε πως «είχαμε προετοιμαστεί καλύτερα από άλλες φορές, αυτή η προετοιμασία όμως δεν ήταν αρκετή για να αντιμετωπίσουμε τις πυρκαγιές και το αποτέλεσμα είναι ότι μπορεί να είχαμε λιγότερες κατεστραμμένες περιουσίες σε σχέση με αυτό που μπορεί κάποιοι να περίμεναν βλέποντας την έκταση των φωτιών και αυτό είναι κάτι που μας υποχρεώνει να δούμε σε λεπτομέρεια τι πήγε λάθος και κυρίως τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερα από δω και στο εξής».

«Η δημόσια συγγνώμη μου ήταν μια πολιτική πράξη με μήνυμα είναι ένα κάλεσμα να διδαχθούμε από μια αρνητική εμπειρία ώστε να γίνουμε καλύτεροι», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την αποζημίωση των πληγέντων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «Ξεκινάμε ήδη να επουλώνουμε τις πληγές μας σε όλη τη χώρα. Έχει ήδη ολοκληρωθεί η καταγραφή των ζημιών. Εχουν κατατεθεί 1.135 αιτήσεις που αντιστοιχούν σε 10,5 εκατ. ευρώ αποζημιώσεων. Ποτέ το κράτος δεν κινήθηκε νωρίτερα στην καταβολή αποζημίωσης». Τόνισε, μάλιστα, ότι ήδη έχουν αρχίσει αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι τα μέτρα που έχουμε εξαγγείλει από τη Βόρεια Εύβοια αφορούν όλες τις επιχειρήσεις.

Αντίστοιχο μοντέλο αναπτυξιακών προγραμμάτων θα ακολουθήσει και για την Ηλεία».

Και συμπλήρωσε: «Αποδίδω πολύ μεγάλη σημασία στις ιδιωτικές δωρεές που θα υποστηρίξουν αυτή την προσπάθεια. Για πρώτη φορά μέσα από διαφανή διαδικασία, οι προσφορές ιδιωτών θα συναντώνται με τις ανάγκες του δημοσίου και ο κάθε δωρητής θα μπορεί να παρακολουθεί που κατευθύνονται τα χρήματά του».

Αναφερόμενος στα περί επιτελικού κράτους είπε ότι απάντησε επιτυχημένα σε μια σειρά από κρίσης, όπως τον Έβρο και τον εμβολιασμό και πρόσθεσε πως «το επιτελικό κράτος πιστώνεται και τις επιτυχίες και τις αποτυχίες της κυβέρνησης».

Ανεβάζοντας τους αντιπολιτευτικούς τόνους είπε ότι «δεν μπορούν ορισμένοι να θολώνουν την αλήθεια για τις πυρκαγιές, όταν το Σύνταγμα κηρύσσει όλες τις καμένες εκτάσεις αναδασωτέες, δεν μπορούν να συνωμοσιολογούν για τις ανεμογεννήτριες, όταν αυτές μπορούν να συνυπάρχουν με τα δάση. Δεν μπορούμε να θεωρούμε τις πιο ήπιες μορφές ενέργειας, εχθρούς του δάσους» και πρόσθεσε ότι δεν καίγονται τα δάση μας για να μπαίνουν ανεμογεννήτριες, θα διορθώσουμε τις αδυναμίες μας για να μπορέσουμε να γίνουμε καλύτεροι.

Ετικέτες: 112ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΜητσοτάκης

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Alex Rasov

11/12/2025 | 23:45
Featured

Μητσοτάκης για εκλογή Πιερρακάκη: Ημέρα υπερηφάνειας για την Ελλάδα – Του εύχομαι μια μακρά και γόνιμη θητεία

11/12/2025 | 20:45 - Ενημέρωση 12/12/2025 | 06:02
Featured

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με Χριστοδουλίδη, στο επίκεντρο η επανέναρξη διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό

11/12/2025 | 15:49
Featured

Μητσοτάκης για κατάργηση προσωπικής διαφοράς: Τέλος το «παίρνω αύξηση αλλά δεν τη βλέπω»

10/12/2025 | 19:14
Load More
Επόμενο Άρθρο

3.273 τα νέα κρούσματα - 332 οι διασωληνωμένοι, 42 θάνατοι


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Ο Κυριάκος Πιερρακάκης νέος πρόεδρος του Eurogroup

    165 shares
    Share 66 Tweet 41
  • Τραγωδία στη Βουλιαγμένης: Θανατηφόρο τροχαίο στη Γλυφάδα και νέα ερωτήματα για την οδική ασφάλεια

    111 shares
    Share 44 Tweet 28
  • ΟΠΕΚΕΠΕ – 34,35 εκατ. σε προκαταβολές: έως 60% αποζημιώσεις, ανοικτό το αγροτικό πετρέλαιο για 131.000 αγρότες

    109 shares
    Share 44 Tweet 27
  • ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΝΕΑ: Έως 8.500€ αναδρομικά + αυξήσεις επικουρικών: Πληρωμές 2026 για 370.000 συντάξεις 

    103 shares
    Share 41 Tweet 26
  • ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ – ΕΛΓΑ: Μέτρο 23: «Κούρεμα» 45%, 21 εκατ. στον αέρα και αποζημιώσεις 50 εκατ.

    102 shares
    Share 41 Tweet 26
  • Μάχη στα μπλόκα: Το τελεσίγραφο του Μαξίμου και το παζάρι για ρεύμα, πετρέλαιο και τιμές που κρίνει την έκβαση

    99 shares
    Share 40 Tweet 25
  • ΔΥΠΑ: 150 προσλήψεις με έως 1.200€ και OΠΕΚΑ: Νωρίτερα επιδόματα Χριστουγέννων – Οι αλλαγές του 2026

    90 shares
    Share 36 Tweet 23
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch