Δευτέρα, 1 Ιουνίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Ν. Ηλιόπουλος: «Ζωή-λάστιχο και δουλειά χωρίς δικαιώματα φέρνει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα εργασιακά»

Newsroom από Newsroom
16/04/2021 18:30
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
51
SHARES
109
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Google Πρόσθεσε το tilegrafimanews.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Ηλιόπουλος: «Ζωή-λάστιχο και δουλειά χωρίς δικαιώματα φέρνει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα εργασιακά», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «KavalaNews 102.8».

«Με το νομοσχέδιο αυτό καταργείται το οκτάωρο, ένας εργαζόμενος θα δουλεύει για έξι μήνες σερί 10ωρα χωρίς να πληρωθεί ούτε μία ώρα υπερωρία, κάτι που σημαίνει μείωση μισθού αλλά και διάλυση της προσωπικής και οικογενειακής ζωής», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «έρχεται η πλήρης επικράτηση της ατομικής διαπραγμάτευσης μεταξύ εργαζόμενου και εργοδότη έναντι των συλλογικών συμβάσεων».

«Το νομοσχέδιο αυτό είναι βγαλμένο από τις χειρότερες μέρες της ελληνικής χρεοκοπίας», τόνισε ο κ. Ηλιόπουλος, θυμίζοντας ότι «η πολιτική αυτή δοκιμάστηκε το 2012 και απέτυχε». «Ήταν τότε, όταν μέσα σε ένα βράδυ καταργήθηκαν οι συλλογικές συμβάσεις, μειώθηκε ο κατώτατος μισθός κατά 23% και ορίστηκε υποκατώτατος μισθός για τους νέους μείον 32%, με την πεποίθηση ότι έτσι θα συγκρατηθεί η ύφεση, θα μειωθεί η ανεργία και θα έρθει η ανάπτυξη, αλλά τελικά το αποτέλεσμα ήταν το ακριβώς αντίθετο. Καταγράφηκε η χειρότερη ύφεση και η χειρότερη ανεργία που είχαμε ποτέ στην περίοδο της κρίσης», υποστήριξε.

«Καλούμε την κυβέρνηση να μη διανοηθεί να καταθέσει αυτό το νομοσχέδιο, στο οποίο θα σταθεί απέναντι η πλειοψηφία της κοινωνίας», επισήμανε συμπληρώνοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων το επόμενο διάστημα ώστε ο νόμος αυτός να μην περάσει».

Όσον αφορά την υγειονομική κρίση, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «το πρώτο που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση είναι να σταματήσει να λέει ψέματα για την πορεία της πανδημίας». «Δεν γίνεται να λένε συνεχώς ότι πάμε καλά και χθες να πεθαίνουν 104 άνθρωποι και να έχουμε νέο ρεκόρ διασωληνωμένων με 819 ανθρώπους», πρόσθεσε. «Όπως, επίσης, δεν γίνεται να υποστηρίζουν ότι το lockdown στο οποίο βρισκόμαστε εδώ και 5 μήνες είναι πετυχημένο, όταν από τον Νοέμβρη μέχρι σήμερα έχουμε χάσει πάνω από 8.500 συμπολίτες μας», υποστήριξε, λέγοντας ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει πάρει τα μέτρα που χρειάζονται για την προστασία της δημόσιας υγείας». «Δεν έχει αντιμετωπίσει τη διασπορά του ιού στους δύο βασικούς χώρους υπερμετάδοσης -σύμφωνα με τα επιστημονικά στοιχεία- στους χώρους εργασίας και τα μέσα μεταφοράς», ανέφερε ο κ. Ηλιόπουλος, σημειώνοντας ότι «έχει διαλύσει την Επιθεώρηση Εργασίας με αποτέλεσμα να μη γίνονται ουσιαστικοί έλεγχοι για την υγειονομική ασφάλεια στους χώρους δουλειάς, ενώ ταυτόχρονα έχει νομοθετήσει αντικίνητρο για έναν εργαζόμενο να ελέγξει αν έχει νοσήσει, γιατί αν κάποιος μείνει σε καραντίνα μετά θα πρέπει δουλέψει για έναν μήνα απλήρωτες υπερωρίες». Ακόμη, μίλησε για το «φιάσκο» με τα «νέα λεωφορεία που έφερε η κυβέρνηση, τα οποία ήταν νοικιασμένα και δεκάδες από αυτά δεν βγήκαν τελικά ποτέ στον δρόμο γιατί ήταν χαλασμένα».

«Η κυβέρνηση, επίσης, δεν στήριξε ποτέ ουσιαστικά το δημόσιο σύστημα υγείας γιατί δεν πιστεύει σε αυτό. Φέτος δουλεύουν στο ΕΣΥ 1.680 λιγότεροι εργαζόμενοι σε σχέση με πέρσι, ενώ ακόμα και σήμερα που τα νοσοκομεία -ειδικά στην Αττική- έχουν γονατίσει, αρνείται να προχωρήσει στην επίταξη των ιδιωτικών κλινικών», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. «Αυτό που θα έπρεπε, λοιπόν, να γίνει είναι να στηριχθεί η δημόσια υγεία, να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα σε χώρους εργασίας και μέσα μεταφοράς, να υπάρξει επιθετική πολιτική με μαζική δωρεάν συνταγογράφηση μοριακών τεστ -και όχι με βασικό εργαλείο τα self tests που δεν είναι τόσο αξιόπιστα- αλλά και να γίνει επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας», πρόσθεσε.

«Και φυσικά, εκτός από το υγειονομικό σκέλος, η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει σε μέτρα πραγματικής οικονομικής στήριξης εργαζομένων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όταν έχουμε ήδη καταγράψει την τρίτη χειρότερη ύφεση στην Ευρωζώνη για το 2020», υποστήριξε.

Αναφερθείς στα ελληνοτουρκικά, επεσήμανε ότι «η χθεσινή συνάντηση στην Άγκυρα φωτίζει το αδιέξοδο που έχουν φέρει οι βασικές επιλογές της κυβέρνησης στην εξωτερική πολιτική». «Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να μη χτίσει πάνω στην απόφαση της Συνόδου Κορυφής για κυρώσεις στην Τουρκία που πέτυχε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι του 2019, υιοθετώντας τη θέση ότι δεν χρειάζονται κυρώσεις και δίνοντας για πολύ μεγάλο διάστημα χώρο στην τουρκική πλευρά για να ξεδιπλώνει τις προκλήσεις της και την επιθετική πολιτική της», εξήγησε ο κ. Ηλιόπουλος. «Η χώρα μπαίνει, επομένως, συνεχώς στη διαδικασία να απαντά στην τουρκική προκλητικότητα αντί να κάνει αυτό που πρέπει: Να διεκδικήσει έναν διάλογο με τη γειτονική χώρα που θα βασίζεται σε μια θετική ευρωτουρκική ατζέντα, έχοντας όμως πάνω στο τραπέζι τις κυρώσεις ή έναν αυτοματοποιημένο μηχανισμό κυρώσεων και έχοντας ξεκάθαρο ορίζοντα την επίλυση των διαφορών στη βάση του διεθνούς διακαίου», υπογράμμισε.

Τέλος, σχετικά με τις δημοσκοπήσεις, ο επισήμανε ότι «στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των μετρήσεων φαίνεται ξεκάθαρα η κυριαρχία του φόβου και της ανασφάλειας σε μεγάλο τμήμα της κοινωνίας και η συμφωνία με προτάσεις και θέσεις που διατυπώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία». «Εμείς θα είμαστε εδώ, όποιες και αν είναι οι εξελίξεις, έτοιμοι να αποδείξουμε ότι τα πράγματα μπορούν να πάνε διαφορετικά», κατέληξε ο κ. Ηλιόπουλος.


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΕΡΓΑΣΙΑΚΑΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Καλό μήνα! Για όσους ονειρεύονται ακόμα δίπλα στη θάλασσα… Julio Iglesias – Quijote !!

01/06/2026 | 00:13
Featured

Σενάριο-σοκ για το ΝΑΤΟ: Ευρωπαϊκή άμυνα χωρίς ΗΠΑ – Η μυστική στρατηγική, ο ρόλος της Γερμανίας και το «ρίσκο Τραμπ»

15/04/2026 | 13:20
ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ

6 Απριλίου: Μεγάλη Δευτέρα – Ιωσήφ του Παγκάλου

06/04/2026 | 00:05
Featured

Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη Δημόσια Διοίκηση

03/04/2026 | 19:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Βασιλακόπουλος: Το Πάσχα να γίνει στις αυλές στο χωριό


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Το άγνωστο Θαύμα του Αγίου Παϊσίου που δεν θα δείτε στο MEGA- Τι έγινε με νεαρό φοιτητή το 1987

    1959 shares
    Share 784 Tweet 490
  • Καλαμάτα: Σκότωσε την 39χρονη σύζυγό του μέσα στο σπίτι τους – Τι ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς

    82 shares
    Share 33 Tweet 21
  • Η Τεχεράνη διακόπτει τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ εξαιτίας των ισραηλινών επιθέσεων στον Λίβανο

    65 shares
    Share 26 Tweet 16
  • Σε οικονομική ασφυξία η ύπαιθρος: Το κρυφό αλαλούμ με ΟΠΕΚΕΠΕ και ΑΑΔΕ – Σε τροχιά ολοκληρωτικής σύγκρουσης οι αγρότες

    314 shares
    Share 126 Tweet 79
  • ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΕΣ 2025: 55 ευρώ στο καλαμπόκι, 30 στο ρύζι – Πληρωμές, ΕΛΓΑ και οι 10 μεγάλες ειδήσεις για τους αγρότες

    524 shares
    Share 210 Tweet 131
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ – ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρωμές 509,5 εκατ. ευρώ τον Ιούνιο – Ποιοι μπαίνουν στο νέο πακέτο μετά τη «χαμηλή» πίστωση Μαΐου

    68 shares
    Share 27 Tweet 17
  • Δούκας: «Το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να συνεργαστεί ακόμα και κυβερνητικά με τον κ. Τσίπρα»

    59 shares
    Share 24 Tweet 15
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch