Τη συμμετοχή περισσότερων από ένα άτομο στη δολοφονία του Δημήτρη Γραικού δείχνουν τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, σύμφωνα με τον τεχνικό σύμβουλο Σωκράτη Τσαντίρη που όρισαν τα αδέρφια του επιχειρηματία.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση κάποιος συγκρατούσε τον επιχειρηματία και κάποιος άλλος τον χτυπούσε με βία και θυμό είτε με κάποιο σφυρί, ρόπαλο ή ακόμα και γροθιές.

«Το θύμα δέχτηκε άγρια χτυπήματα. Διαπιστώσαμε σε μια ιατροδικαστική διερεύνηση με την Προϊσταμένη της αρμόδιας υπηρεσίας Θεσσαλονίκης Ελένη Ζαγγελίδου, πολλαπλούς τραυματισμούς, κακώσεις, σε πρόσωπο και θώρακα που προκλήθηκαν από θλον όργανο.

Θα μπορούσε να είναι ένα σφυρί, ρόπαλο ή ακόμα και γροθιές. Υπήρξε ένα ακόμη μακροσκοπικό ιατροδικαστικό εύρημα που συνδέει και με ασφυξία. Με αυτό το δεδομένο δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο ότι θάφτηκε ζωντανός.

Επίσης δεν μπορεί να αποκλειστεί η συμμετοχή περισσότερων από ένα άτομο στο περιστατικό, με το σκεπτικό ότι ίσως κάποιος να τον συγκρατούσε και κάποιος άλλος να του κατάφερνε τα χτυπήματα.

Από τη φθορά των ρούχων φαίνεται πως σύρθηκε ως το σημείο που θάφτηκε κάτω από το χώμα. Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω ότι οι δράστες προσπάθησαν να κάψουν το θύμα. Ο θάνατος του Δημήτρη Γραικού αποδίδεται σε βίαιη εξωτερική επίδραση», ανέφερε ο Σωκράτης Τσαντίρης στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ».

Σύμφωνα με μια ιδιαίτερη μαρτυρία που έφτασε στην εκπομπή, όταν οι Αρχές έσκαβαν στο σημείο που υπέδειξαν οι επιστήμονες, ο έμπορος παρακολουθούσε ατάραχος.

Τη στιγμή που φάνηκαν οι ρόδες του αγροτικού αυτοκινήτου του θύματος, ο δράστης είχε το θράσος να πει: «Ο Δημήτρης, μου είπε να το θάψω εδώ, για να φύγει ανενόχλητος για τα Σκόπια».

Πώς ο δορυφόρος “έκαψε” τον δράστη
Ακόμα, η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» αποκάλυψε τι κατέγραψαν ο δορυφόρος στον τόπο της δολοφονίας.

Ο υποψήφιος διδάκτορας του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών στο ΑΠΘ, Παναγιώτης Τοκμακίδης, παρακολουθούσε την εκπομπή και αποφάσισε να κάνει τη δική του έρευνα.

Αναζήτησε αρχειακό υλικό παλαιότερων δορυφορικών λήψεων και σταμάτησε στο 2016, χρονιά ενδιαφέροντος για την υπόθεση. Διαπίστωσε πως υπήρχε δορυφορική λήψη, ακριβώς μία ημέρα πριν την εξαφάνιση του Γραικού στις 2 Νοεμβρίου και τη συνέκρινε με την αμέσως επόμενη λήψη, που πραγματοποιήθηκε στις 17 του μήνα.

Όπως έδειξε στην κάμερα του «Τούνελ» ο τοπογράφος- μηχανικός, στην πρώτη φωτογραφία διακρίνεται στην κτηνοτροφική μονάδα του δράστη, ένας σκαμμένος λάκκος και μια επίπεδη επιφάνεια από την οποία σύμφωνα με τα ίχνη που διακρίνονται, είχαν περάσει μηχανήματα χωματουργικών εργασιών. Στην επόμενη λήψη φαίνεται πως ο λάκκος έχει σκεπαστεί και στην επίπεδη επιφάνεια είχε πλέον τοποθετηθεί τεράστιος όγκος χώματος.

Στο σημείο που φαινόταν ο σκαμμένος λάκκος βρέθηκε το αγροτικό αυτοκίνητο του Γραικού. Κοντά στη σωρό με χώμα ήταν θαμμένος επί δυόμιση χρόνια ο επιχειρηματίας.