Τις διαδικασίες διεύρυνσης του κατηγορητηρίου για τον κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλο δρομολογεί η Προανακριτική επιτροπή της Βουλής, μετά και το “πράσινο φως” που πήρε απο το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιστημονική επιτροπή του Κοινοβουλίου επισημαίνει προς το προεδρείο της Προανακριτικής πως μπορεί να ενισχύσει το κατηγορητήριο για τον ελεγχόμενο τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης με νέα ποινικά αδικήματα, αρκεί πρώτα να έχει λάβει νέα συμπληρωματική έγκριση απο την Ολομέλεια.

Υπό αυτά τα δεδομένα, το επόμενο διάστημα αναμένεται να κατατεθεί στην εθνική αντιπροσωπεία συγκεκριμένη πρόταση, που θα υπογράφεται απο 30 βουλευτές. Εαν η πρόταση εγκριθεί, τότε η Προανακριτική θα έχει αρμοδιότητα να ελέγξει και να παραπέμψει τον κ. Παπαγγελόπουλο, όχι μόνο για τα τέσσερα αρχικά αδικήματα (ηθική αυτουργία, παράβαση καθήκοντος κλπ), αλλά και για νέα που έχουν προκύψει απο τις έρευνες.

Επίσης, η επιστημονική επιτροπή επισημαίνει προς την Προανακριτική πως έχει αρμοδιότητα να παραπέμψει σε Ειδικό Δικαστήριο και πιθανά μη πολιτικά πρόσωπα, για τα οποία υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις συμμετοχής-συνέργειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα πρόταση θα στηριχθεί κυρίως στις καταθέσεις ανώτατων εισαγγελικών λειτουργών, που μίλησαν για κυνικές παρεμβάσεις του κ. Παπαγγελόπουλου και σε άλλες κρίσιμες δικαστικές υποθέσεις (Π. Αθανασίου, Γ. Τσατάνη, Ελ. Ράικου για υποθέσεις Ανδρέα Βγενόπουλου, κατασκευής διώξεων σε δημοσιογράφους, αρχειοθέτησης παράτυπων δανείων Τράπεζας Αττικής κ.ά.), αλλά και στις αποκαλύψεις Μιωνή, που δημιουργούν ενδείξεις τέλεσης βαρύτατων κακουργημάτων, όπως της δωροληψίας κρατικού αξιωματούχου.

Πλέον, τα νέα δεδομένα θα προκαλέσουν πιθανότατα και νέα παράταση των εργασιών της επιτροπής.

Δείτε ΕΔΩ την έκθεση του επιστημονικού συμβουλίου