Στην Πάτρα βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο των περιοδειών του ανά την Ελλάδα, ενόψει των εκλογών.

Την άφιξή του ανέμεναν επιχειρηματίες από τον χώρο της εστίασης στην Πάτρα, με πανό και διαμαρτυρίες για τις αυξήσεις σε ΦΠΑ και φόρους. Ενώ οι σχολικοί φύλακες «στρίμωξαν» πριν την ομιλία την υπουργό Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου με αιτήματα του κλάδου τους.

Στις πρώτες σειρές, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτές, υποψήφιοι αυτοδιοικητικοί και υποψήφιοι ευρωβουλευτές. Ανάμεσά τους ο Πέτρος Κόκκαλης, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, η Σία Αναγνωστοπούλου, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, η Εφη Αχτσιόγλου, ο Γιώργος Βασιλειάδης κ.α.

O Αλέξης Τσίπρας ξεκινώντας την ομιλία του στο κλειστό γυμναστήριο Απόλλωνα στην Πάτρα είπε:

«Είναι χαρά μου να είμαι στην Πάτρα του Νίκου Τεμπονέρα. Τους αφήνουμε να γεμίζουν τα τηλεοπτικά τους στούντιο με σκουπίδια. Εμάς μας αρκεί που γεμίζουμε γήπεδα στο Γαλάτσι, στην Καλαμάτα».

Η χώρα πέρασε αυτό το δύσκολο κάβο

«Περάσαμε δύσκολες στιγμές, αλλά σήμερα, μετά από τόσες μεγάλες δυσκολίες η χώρα πέρασε αυτό το δύσκολο κάβο» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Πριν 4 χρόνια παραλάβαμε μια χώρα με 4 εκατομμύρια πολίτες κάτω από τα όρια της φτώχειας, με 1,5 εκατομμύριο ανέργους, με άδεια ταμεία και με απώλεια 25% του ΑΕΠ της.

Νοσοκομεία που μας έκλειναν τις πόρτες με εντολή Σαμαρά. Νοσοκομεία με πέντε ευρώ εισιτήριο με εντολή Γεωργιάδη» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Αυτή τη χώρα άφησαν πίσω τους οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος, που ναρκοθέτησαν το μονοπάτι της εξόδου, με το σχέδιο της αριστερής παρένθεσης και σε κάθε στροφή της διαπραγμάτευσης, έπαιρναν προκλητικά το μέρος των πιστωτών» πρόσθεσε.

H OΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ: